Chitic atacă, Iosub răspunde: “O să fie cutremur la Primărie! O să-i agăț în cui mandatul de primar!”

Câteva mesaje lansate ieri în spațiul public de către primarul Dragoș Chitic provoacă (continuă) un adevărat război al declarațiilor. Răspunzând unor critici venite dinspre PSD, Chitic l-a luat la țintă și pe actualul director Locativserv iar Jănel Iosub reacționează la rândul lui.

Chitic: “Iosub era la Urban când s-a închis Piața Mărăței!” Iosub: “Oamenii din solda PDL au nenorocit Urbanul!”

Dacă PSD a stârnit iritarea primarului cerând public un proces transparent de dare în administrare (a obiectivului care nu este finalizat), Dragoș Chitic a contraatacat în conferința de presă de ieri de la Primărie mutând discuția de la “piața arsă” la Piața Mărăței: „Cine era administrator, cine este cel care a adus piața în pragul de faliment? Pentru asta a fost promovat. Acum este directorul unei societăți a Consiliului Local”. Deși nu i-a pomenit numele (omisiune sau tactică?), Chitic făcea referire la Jănel Iosub, actual director la Locativserv. Primarul a amintit și de alți fruntași PSD (Simionică, Fiterău) care au avut funcții din care derivau atribuții pe linia conducerii sau coordonării activității de la Urban.

<<Atunci cand am preluat piata Maratei, acea piata era o ruina si toată lumea știe cate eforturi am depus ca acea piata sa poata fi cat de cat repusa pe picioare. Dupa cum stie toata lumea si voi demonstra cu acte atat dl Fiterau cat si dna Simionica erau aserviti primarului interimar de atunci Dragos Chitic, iar cei doi au fost dati afara din PSD pt aceste derapaje! Stiu toți pietrenii ca in piata Maratei era o societate pe care eu am vrut sa o scot afara pentru datorii si domnul Fieterau nu a dorit să aplicăm măsura legală pentru că acolo facea afaceri ilegale cu carne cineva care avea legatura cu un sef de institutie deconcentrate, coleg la PDL cu primarul Chitic! Ati uitat, dle primar?! Daca ati uitat am sa va demonstrez ca omul dumneavoastra, Vali Matu face afaceri cu URBAN inca din 2006 si stiati si am sa va arat ce spune legea! Dle primar cine a cerut insistent insolventa URBANULUI cu <<fratele>> de partid OATU VAsile? dumneavoastra si sunt declaratiile dumneavoastra, ca deh, nu le ingroapa nimeni! Acesta e adevărul pe care domnul Chitic vrea să-l ascundă: oamenii din solda PDL, partid care l-a promovat pe el, au nenorocit firma Urban>>, ripostează Iosub.

Locativserv: de la suprafața biroului și analiza pe audit la prejudicii de miliarde și anchete

Dragoș Chitic a luat ieri la țintă și două subiecte legate de firma Locativserv, unde acum este director Jănel Iosub: auditul extern comandat de acesta și suprafața unui nou birou amenajat.

“Din primele mele informatii, pot sa va spun ca din punctul meu de vedere, auditul facut acolo este ilegal, pentru ca a fost executat de o persoana sau o firma care nu este acreditata pentru asa ceva, si in afara de asta, Locativserv are in structura un compartiment de audit intern, asa ca nu vad de ce s-a comandat si platit un audit extern”, a acuzat primarul.

”Domnul director nu mai incapea in spatiul existent si a trebuit sa mai amenajeze un spatiu, de 80 de metri patrati, fara hotarare de Consiliu Local si fara niciun document. Ei sunt doar administratori acolo si nu pot face totul de capul lor, fara un contract. Nici biroul meu nu este atat de mare”, a fost o altă nemulțumire făcută publică de către Dragoș Chitic.

“De fapt, domnul primar și unii din acoliții lui – care m-au și amenințat că vor face blocaj total în Consiliul Local la tot ce are legătură cu Locativserv, care nu e firma mea, ci a orașului – arată prin astfel de declarații puerile că sunt foarte supărați că le încurc ițele la Locativserv. Observ cum domnul primar bate campii si vorbeste despre ilegalitatea unui audit comandat de subsemnatul, ca as detine un birou mai mare ca al lui (biroul dlui are cca 120 de m patrati) si multe alte ineptii. Noul birou este și sală de ședințe. Dincolo de faptul că într-un birou de 3 metri pe 3 metri nu poți ține o ședință cu salariații, nu poate avea loc o ședință AGA sau CA, sunt momente când la Locativserv vin și delegații – de la asociații de locatari – și de 10-15 oameni. Unde să stau de vorbă cu acești oameni care vin cu problem, pe holul de la mall, să-I țin lipiți de pereții unui birou cât o debara? Am găsit firma asta așa cum știe toată lumea și mi se pare corect să fiu un gospodar cât de cât în regulă. Iar cu auditul respectiv, durerea domnului Chitic este că nu l-am realizat cu oameni aflați la butoanele unora. Rezultatele auditului au ajuns la instituțiile abilitate care urmează a stabili cât din găurile găsite acolo este prejudiciu din punct de vedere al legii. De asemenea, mai am și alte documente pe care le voi prezenta procurorilor DNA, din care reiese cum administratia locala portocalie din care domnul primar facea parte acapara voturi oferind in doua sau trei randuri locuinte fara ca cetatenii de etnie rroma sa nu plateasca, ba mai mult, fiind lăsați sa le vandalizeze! Suma nerecuperata de administratia locala si care trebuie imputata cuiva este ametitoare: aproximativ 20 de miliarde de lei vechi! Daca distinsul nostru primar a uitat, va garantez ca in fata probelor si a procurorilor isi va aminti subit cum sta treaba in primaria noastra si cum este sa să te crezi imun din fruntea administrației din Piatra-Neamt crezand ca toate ilegalitatile sunt ingropate in veci! Poate că așa a fost crescut politic domnul Chitic de mentorul său care a falimentat primaria si municipiul nostru!”, spune Jănel Iosub.

Iosub: “Gratuități pe ochi frumoși la Stadion și Sala Polivalentă”

<<Domnule primar, daca sunteti un asa bun manager si primar cum va laudati, de ce nu le spuneti cetatenilor municipiului nostru cate sute de milioane de lei pierderi genereaza stadionul si sala polivalenta, iar dumneavoastră acordati gratuitati pe ochi frumosi numai celor cu care empatizati? Pierderile sunt acoperite din bugetul local, respectiv din banii platitorilor de taxe si impozite, fara ca dumneavoastra sa aveti remuscari in acest sens! Spuneti-le oamenilor adevarul, pentru ca le-ati cerut votul si ati promis ca veti gestiona cu multa chibzuinta banul public!>>, acuză Jănel Iosub.

Directorul Locativserv susține că, de fapt, primarul și unii consilieri ar vrea să-l schimbe din funcție pentru ca le e teama de el si de dezvaluirile pe care le poate face cu privire la “aceste scurgeri uriase de bani publici”: <<Dar daca tot va doare asa de tare va incurc itele la LOCATIVSERV va pot spune ca am fost la Politie la Serviciul Fraude Economice si iese urat tare, inclusiv pentru dumneavoastra, cel mai ilustru primar din perioada post-decembrista! Va asigur ca subsemnatul detine documente atat de la URBAN, cat si de la Locativserv si va promit oficial ca va voi denunta la DNA Bucuresti pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei, pentru abuz in serviciu, abuz in serviciu in forma continuata si instigare la abuz in serviciu! Mai multe nu va spun, insa, sa tineti minte ca Janel Iosub nu a fost si nu este un hot, nu a facut combinatii asa cum a facut gruparea mafiota din PDL Neamt, acolo unde dumneavoastra ati crescut si ati fost educat in spiritul “DREPTATII”!>>.

Jănel Iosub susține că tocmai a adunat și deține documente “care vor cutremura Primaria Piatra Neamt”: “Uitati prea repede, domnule primar, cine sunteti de fapt si cum protejati pe incompatibilii si alesii locali aflati in stare de conflict de interese penal si administrativ, doar pentru ca sunteti din acelasi partid! De-a lungul timpului am avut contre cu anumiți  de calibrul mult mai mare si s-a demonstrat faptul ca am castigat si am avut dreptate si va garantez ca mandatul dumneavoastra de primar eu vi-l agat in cui!”, îi promite Iosub lui Chitic.

D.V.

 

4 thoughts on “Chitic atacă, Iosub răspunde: “O să fie cutremur la Primărie! O să-i agăț în cui mandatul de primar!”

  1. Chiticule,se intelege ca, in curand vei striga:DNA sa vina….. sa ma ia !?

  2. cred ca sunt prea multe de acoperit de primarul chitic din mandatele lui stefan.din pacate gasca doritoare de bani moca s-a mobilizat si la ales lpe chitic.e drept ca si liviu harbuz ia ridicat mingea la fileu.am avut ocazia sa stau de vorba cu dl.chitic.la prima intalnire s-a straduit sa para ca intelege problemele si pe text de lege am dreptate.dupa ce am plecat si-a chemat sfatuitorii apoi a uitat tot ce am vorbit si am stabilit impreruna.asta este primarul chitic.in numele lui stefan si al gastii foste portocalii are prea multe obligatii si nu poate fi obiectiv si corect.cred ca in acest mandat se va impotmoli rau de tot.nu cunoaste ca sumele neincasate care se prescriu sunt imputabile.

  3. Ce face politica romaneasca: un tinichigiu de la Ambulanta Neamt a ajuns director la Locativserv ! Bravos PSD !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.