Chitic: „Alianța majoritară din CL se opune constant și sistematic normalității din administrația publică locală!”

Într-o conferință de presă încheiată cu puțin timp în urmă, primarul Dragoș Chitic a criticat atitudinea consilierilor locali care formează alianța PSD-ALDE-PMP, făcând referire în special la ședința Consiliului Local de ieri, când patru proiecte de hotărâre inițiate de liberali au fost respinse. La această conferință de presă au participat, alături de primar, și aleșii locali ai Partidului Național Liberal.
După ce consilierul Romel Bârjoveanu a vorbit despre proiectul privind modificarea anexei prin care societății Parking i se permite să blocheze mașini parcate pe locuri neconcesionate, a venit rândul colegului său Valentin Ciobanu să aducă în discuție proiectul privind sprijinirea IMM-urilor, care prevedea concret cedarea unui spațiu din mall-ul de la Piața centrală pentru înființarea unui birou destinat acestor întreprinzători. Bineînțeles, opiniile aleșilor locali liberali s-au centrat pe utilitatea proiectelor pe care ei le-au propus și sprijinit, fiecare din cei doi venind cu argumentele aferente.
Concluzia finală i-a aparținut primarului Chitic, care, după ce a discutat și despre proiectul respins în mod repetat privind darea în folosință a unui spațiu din incinta Stadionului Municipal în favoarea  echipei de fotbal nou înființată, a precizat:
Alianța majoritară formată din PSD, PMP și ALDE se opune în mod constant și sistematic unor proiecte de hotărâre, de cele mai multe ori fără o argumentare clară a votului pe care-l dau în Consiliul local. Din punctul meu de vedere, toate proiectele care intră pe ordinea de zi sunt benefice pentru comunitate”, a spus edilul municipiului.
În același timp, Chitic s-a arătat nemulțumit de faptul că una se votează în întâlnirile din comisiile de specialitate și altceva în plenul ședințelor. „Aș vrea să ni se explice cum este posibil ca în discuțiile din comisiile de specialitate unele proiecte să primească aviz favorabil, în timp ce în ședința de lucru proiectele respective sunt respinse de aceeași consilieri”, a punctat primarul municipiului Piatra Neamț.
Chiar așa stând lucrurile, Chitic a încheiat cu afirmația că atât el, cât și colegii liberali din Primărie vor merge până la capăt cu proiectul pe care și l-au propus. „Chiar dacă cele trei partide nu au înțeles că în primărie este implementată starea de normalitate, atât eu cât și colegii mei vom lupta până ne vom atinge scopul. Am propus un program pentru următorii patru ani, intitulat Piatra Neamț 2020, prin care dorim să consolidăm normalitatea în administrația publică, iar ca și scop final să sporim nivelul de trai al cetățenilor”.

Alex SÎRBU

 

One thought on “Chitic: „Alianța majoritară din CL se opune constant și sistematic normalității din administrația publică locală!”

  1. BAAAAAAAAAAAAAAAAAA……N-AI VALOARE !ASTEAPTA EVALUAREA ……….A:N:I !

Lasă un răspuns