Chitic, acuzație devastatoare la adresa PSD: „Negocierile cu ApaVital, blocate de politic!”

Primarul Drago; Chitic acuză PSD că a blocat negocierile pe care conducerea Primăriei Piatra Neamț le avea cu furnizorul de apă de la Iași, ApaVital cu intenția de a face un contract cu acesta și a renunța la furnizarea apei de către Compania Județeană ApaServ (din subordinea CJ Neamț).

Primarul Chitic a făcut respectiva afirmație marți seara, în live video pe facebook, în cadrul unei sesiuni de audiențe în direct, găzduită pe pagina de facebook Municipiul Piatra Neamț. La întrebarea unei pietrence care întreba ce e de făcut, cu referire la niște pierderi din rețea pe care le tot plătesc cetățenii, primarul a izbucnit și, în premieră!, a recunoscut că negocierile cu furnizorul ieșean de care vorbea acum câteva luni sunt în impas și a invocat drept cauză pentru acest blocaj factorul politic, cu trimitere la PSD.

Momentul respectiv (la minutul 47 în înregistrarea video de mai jos) îl are în prim-plan pe primar care citește de pe ecranul laptopului interpelarea femeii și imediat și răspunde: <<Dragoș Iliana Zănoagă – „Aurora, Apaserv sub orice critică, pierderi de apă, nu știm de unde, am schimbat apometre, ce este de făcut?…” Cred că de făcut e de schimbat firma, până la urmă, vă spun eu. Îmi pare foarte rău că discuțiile cu ApaVital Iași sunt oarecum blocate. A intervenit politicul, să știți, pentru că e o societate publică acolo și majoritari… partidul de la putere acuma dar cred că trebuie schimbată societatea până la urmă și eu cred că pietrenii mai rezistă puțin dar nu prea mult la subiectul ăsta dacă nu se întâmplă ceva>>.

„Majoritari… partidul de la putere” duce cu g\ndul la PSD, chiar dac[ primarul Chitic nu a pronun’at numele partidului respectiv ba, mai mult de atât, președintele CJ este PSD-istul Maricel Popa. Și la Iași (ca și la Neamț unde Apaserv este în subordinea CJ), Apavital este în subordinea instituției județene respective, deci este controlată de PSD. Din spusele lui Chitic se înțelege că blocajul negocierilor vine dinspre ieșeni deși inițial Apavital venise cu oferte la Primăria Piatra Neamț dar și la cea din Roman. Cum pierderea unor clienți așa de importanți cum sunt cele două primării din Neamț ar însemna o gaură uriașă în bugetul companiei județene nemțene, este evident că primarul spune/sugerează că impasul poate fi generat pe axa Apaserv Neamt – CJ Neamț – CJ Iasi – Apavital Iași. Adică cei de la Apavital Iași ar fi primit ordin de partid să o lase mai moale cu racolarea unor clienți așa de importanți de la Neamț că doar de la compania județeană nemțeană sunt atâția activiști PSD care papă și ei o pâine albă.

Reamintim că, în acest moment, pietrenii (ca și ceilalți clienți ai Apaserv) plătesc prețuri pentru apă și canalizare din categoria „de top” la nivel național, că și în acest an au fost numeroase avarii care au dus la oprirea furnizării apei pentru intervențiile necesare, că firma este considerată de opinia publică drept un loc călduț pentru amatorii politici de joburi foarte bine plătite. Mai mult – fapt de neconceput la o firmă privată! – există diverse contracte (de muncă, de ramură etc) făcute într-o singură direcție, mai ales în favoarea angajaților de 5 stele. Astfel, directorul tehnic angajat prin concurs s-a pensionat peste o lună și jumătate… primind o primă consistentă de vreo 10.000 de euro și după pensionare, cu pensia și prima în bucunar a rămas și pe funcție.

Este ceea ce se cheamă un JAF LEGAL suportat de cetățenii care plătesc prețuri astronomice pentru ca banii să ajungă în buzunarele unor băieți deștepți. Ca să nu mai vorbim de achiziții discutabile (gen laptele praf cumpărat la preț de 3 ori mai mare decât cel al pieții) sau despre lucrări mari făcute de firmele familiilor unor politicieni cunoscuți (inclusiv lideri PNL, ca să fie toată lumea mulțumită).

Mai jos, in format video, sesiunea de audiente video-online. Ca de obicei, vestea inserează codul sursă al utilizatorului care a făcut postarea dar reamintim că în caz că formatul original dispare (din diverse motive stiintifico-fantastice) vom fi nevoiti să repostăm copia făcută deja. Mai ales că (apropo de motive SF  pentru o eventuală ștergere a materialului video) suntem convinși că după această știre, băieți care se dau mari liberali de Piatra Neamț vor avea grijă ca informația să ajungă rapid la unii lideri PSD Neamț…

D.V.

One thought on “Chitic, acuzație devastatoare la adresa PSD: „Negocierile cu ApaVital, blocate de politic!”

  1. „cei de la Apavital Iași ar fi primit ordin de partid să o lase mai moale cu racolarea unor clienți așa de importanți de la Neamț că doar de la compania județeană nemțeană sunt atâția activiști PSD care papă și ei o pâine albă”

    Da de ce spuneti asta domnu Vinca? I-ati intrebat si v-au raspuns asta? Ori l-ati intrebat pe Popa de la Iasi si v-a zis el ca asa stau lucrurile? In rest, complet de acord cu observatia din final. Doar ca painea alba de fapt este cozonac, Si ca bucuria sa fie si mai mare, activistii astia o mananca de pomana.

    E greu tare de ajuns pana la Iasi sa intrebati pe cei in cauza ce si cum? Ori macar un telefon se poate da? Sa stie si cititoru una si buna!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.