Chitic a spus în BPJ PNL Neamț motivul demisiei sale politice: „Romel Bîrjoveanu”!

Evaziv când și-a anunțat demisia pe facebook (din funcția de președinte PNL Piatra Neamț), tentat și azi să vorbească fără să spună nimic și în conferința de presă susținută alături de cei 3 parlamentari PNL Neamț, Dragoș Chitic a fost nevoit în ședința BPJ care a avut loc dimineață de la ora 8,30 să spună adevăratele motive, recunoscând astfel, fie și indirect, că s-a complăcut timp de 3 ani în stiauția de „marionetă a lui Romel”.

Ședința de azi (care a precedat conferința de presă) a ținut aproape 3 ore și decizia cea mai importantă a vizat DIZOLVAREA Biroului Politic Local PNL Piatra Neamț.

Până la votul respectiv însă, după ce Chitic a avut același stil de a etala ambiguități și generalități, cei din BPJ i-au cerut frontal să spună motive, să aducă argumente în favoarea deciziilor sale și, mai ales, să spună clar de ce a ajuns în situația de a-și da astfel demisia. „Romel Bîrjoveanu”, a fost motivul principal invocat de Dragoș Chitic care, apoi, a dat și câteva detalii care converg fix spre ceea ce presa nealiniată cercurilor de interese de la Piatra Neamț a scris de atâtea ori, inclusiv în seara demisiei de tip dramoletă (vineri seara, la ora 20, pe facebook).

Aceleași surse care ne-au relatat episodul de mai sus au completat spunând că reacția unora din sală a fost una pe măsură: „Dar bine, domnule, noi ce spunem de vreo 2-3 ani? De ce desființasem și anul trecut BPL?”.

Cert este că, în actuala situație, cu un Bîrjoveanu „personaj negativ”, Chitic pare a juca rolul de „victimă”. Situația nu e însă așa de simplă cum pare. Dincolo de avantajul de a fi primarul municipiului Piatra Neamț (cu tot ce înseamnă această poziție, administrativ, financiar, politic), Dragoș Chitic este cel care până acum a girat toate deciziile absolut dezastruoase (și politic și administrativ) cu care Bîrjoveanu a fugărit mulți activiști de la PNL pentru a-și construi propria camarilă (băgată pe funcții nu doar în CL, directori sau CA-uri la firmele Consiliului Local, ci și în Cabinetul Primarului). Iar spunând acum adevăruri cu un sfert de gură în public (cum a bolmojit și azi la conferința de presă), Chitic pare să nu înțeleagă că această strategie nu mai poate păcăli pe nimeni și că un adevărat bărbat politic are determinarea să spună, clar și ferm, un adevăr chiar și neconvenabil.

Altfel, rămâne poate o victimă, dar una sub semnul „sindromului Stockolm”

Daniel VINCA

One thought on “Chitic a spus în BPJ PNL Neamț motivul demisiei sale politice: „Romel Bîrjoveanu”!

  1. Chitic,ai noroc ca institutiile care trebuiau sa va bage demult la racoare sunt praf de coruptie si incompetenta.

    Ai manelizat acest oras pe care l-ai impartit cu neica nimeni doar pentru a-l fura.

    Ai fost o marioneta si ai ramas la fel.

    Pacat de acest oras car a avut ghinionul sa fie condus numai de prosti si hoti fara profesie in ultimii 20 de ani.

Lasă un răspuns