Chitic a înţeles lecţia cu scandalul ţiganilor de la Tîrgu Neamţ. Primarul anunţă „August, luna anti-cerşetori!”

Nu puţini au fost nemţenii care, după scandalul ţigănesc de la Tîrgu Neamţ, au punctat că problemele generate de rromi nu sunt exclusiv în oraşul respectiv şi îi cereau primarului de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic ca administraţia locală pe care o conduce să nu mai fie atât de tolerantă cu minoritarii care încalcă legea.

Primarul Dragoş Chitic dă un prim semnal că ar fi înţeles mesajele cetăţenilor şi, într-un comunicat remis presei, anunţă o adevărată campanie anti-cerşetorie la Piatra Neamţ, în luna august…

Rămâne de văzut dacă respectiva campanie va fi una eficientă sau, ca multe altele precedente, doar o mimare a ideii „noi ne-am făcut treaba”.

<<Comunicat  de presă / 19.07.2018 

          Primarul Dragoș Chitic a convocat astăzi o ședință a Comisiei de ordine publică constituită la nivelul municipiului Piatra-Neamț, principala temă de discuție fiind combaterea cerșetoriei.

„Am stabilit ca pe toată durata lunii august să desfășurăm o campanie de combatere a fenomenului cerșetoriei și efectelor negative ale acestuia asupra comunității.  Echipe formate din polițiști locali și personal din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Piatra-Neamț se vor afla în zonele cele mai frecventate de cerșetori pentru a împărți materiale informative și a sta de vorbă cu cetățenii. Persoanele care cerșesc vor fi identificate și sancționate, iar în cazul minorilor vor fi aplicate măsuri speciale de consiliere, atenționare și sancționare a părinților” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Campania „Spune NU cerșetoriei!” va fi realizată în parteneriat de către Primăria Piatra-Neamț, Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț și Poliția Locală a municipiului Piatra-Neamț.

„Cerșetoria este o problemă la nivel național care, din păcate, se manifestă la un anumit nivel și în municipiul Piatra-Neamț. Prezența pe străzi a persoanelor care cerșesc, mare parte dintre ele provenind din afara orașului, creează un disconfort în rândul cetățenilor, afectează imaginea urbei și reprezintă un fenomen nociv pentru societate. Din acest motiv, am decis o mai mare implicare a factorilor responsabili în combaterea acestui fenomen prin acțiuni concrete și organizarea în perioada 1-31 august a unei campanii publice pentru prevenirea și combaterea fenomenului cerșetoriei, precum și pentru conștientizarea opiniei publice cu privire la pericolele sociale pe care le generează acest fenomen. Invit pietrenii să se alăture inițiativei noastre, iar cea mai simplă formă de susținere este să nu mai ofere bani celor care cerșesc, deoarece prezența cerșetorilor în stradă s-a demonstrat că este strâns legată de gestul trecătorilor de a le oferi bani” a mai adăugat Dragoș Chitic.

Pe lângă scopul principal, de reducere a fenomenului cerșetoriei, campania își propune și reintegrarea socio-profesională a persoanelor care cerșesc, acordarea de sprijin minorilor care practică cerșetoria și familiilor acestora, dacă se află într-o situație dificilă, precum și identificarea persoanelor fără adăpost și dirijarea acestora către centrele specializate. 

Serviciul Comunicare Primaria P. Neamt

V.N.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Chitic a înţeles lecţia cu scandalul ţiganilor de la Tîrgu Neamţ. Primarul anunţă „August, luna anti-cerşetori!”

 1. Chitic si cu toata cloaca de parazitii platiti degeaba din primarie nu au inteles ca acesta” luna anti-cersetori” trebuie sa fie de 12 luni.

  Orasul Piatra Neamt este sufocat de tigani si cersetori ca toata tara de altfel insa cei mai vinovati de acesta situatie sunt acesti nenorociti de parlamentari care se gindesc numai cum sa ne fure si nu-i intereseaza sa dea o lege prin care sa puna la munca aceste gunoaie umane.

  Cum nu-i intereseaza sa dea o lege prin care sa anuleze orice ajutoare sociale date acestor gunoaie daca nu vor sa munceasca.

  Cum nu-i intereseaza sa faca o lege privind nivelul de zgomot in orase,zgomote produs de tot felul de analfabeti cu masini si motociclete tunate.

  Cum nu-i intereseaza sa taxeze acei nenorociti care polueaza orasele cu hirburi de masini de nu se mai poate respira.

  Cum nu-i intereseaza sa dea o lege drastica si sa amendeze pe cocalarii care arunca gunoaie peste tot.

  NIMIC pentru cetatenii care i-au votat.Nu-i intereseaza pentru ca nu-i nimic de furat.

  Nu-i intereseaza pentru ca stiu ca nu vor fi sanctionati de o populatie de oligofreni si prosti patologici .

 2. primaria piatra – neamt , politia locala si politia romana aveau alta opinie in data de 08.06.2018 , inainte de scandalul de la targu -neamt .
  mai mult , se pricepeau la amenintat . rolul principal al etnicilor rromi est traficul de droguri . basca exploatarea minorilor si cersetoria . sumele de bani obtinute , unde au ajuns ?

Lasă un răspuns