Chiar nu e PSD-istă! Fotografie copertă de la mitingul #REZIST!

Fotografia de mai sus – care este una elocventă, de forţă – pentru mitingul #REZIST, din Bucureşti – a fost extrasă de pe contul Gianinei Cărbunariu, cea care ieri a fost validată de plenul CJ Neamţ drept director al Teatrului Tineretului. La momentul în care această fotografie a fost postată (3 februarie), a fost chiar poză de copertă al contului de facebook al artistei, pentru o perioadă de timp. Acum nu mai este la copertă dar este în arhivă, la categoria respectivă.

Fotografia înfăţişează locul protestului văzut de sus, într-un moment în care în faţa guvernului erau zeci de mii de oameni care aveau lanterne sau lunimile de la telefoanele mobile aprinse. Este acea imagine care a fost publicată de mai toată presa românească, de mare parte a publicaţiilor străine şi după care, la scurt timp timp, Guvernul Grindeanu a anunţat revocarea celebrei Ordonanţei 13.

Pentru cei care cunosc activitatea regizoarei (piese cu puternic impact social, pe probleme contemporane) dar şi implicarea Gianinei Cărbunariu în dezbateri publice vizând controverse sau subiecte la zi din societatea românească (de exemplu scandalul de laUNATC << Abuz la UNATC. Radu Jude şi Gianina Cărbunariu împotriva conjuraţiei mediocrilor>> – titlu din Adevărul), fotografia nde mai sus nu este una care să mire. Ba, dimpotrivă, pare firească pentru cea care nu a dorit să-şi clădească succesul profesional pe bezele cu politicienii sau cu mai-marii din sistem.

Cum mitingul #REZIST a fost, în esenţă, şi unul anti-PSD („Noaptea ca hoţii”, „PSD, ciuma roşie”), postarea respectivei fotografii de către noua directoarea de la TT poate însemna orice numai că aceasta ar fi simpatizantă PSD nu.

De fapt, răspunzând acuzaţiilor conform cărora demiterea celor 3 directori de instituţii culturale ar fi o epurare politică, Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ dar şi preşedinte PSD Neamţ) a invocat faptul că niciunul din noii manageri nu ar fi nici PSD-ist, nici de altă culoare politică. În cazul lui Cărbunariu, fotografia de mai sus este cât se poate de edificatoare: aceasta nu poate fi bănuită de PSD-ism, ba, dimpotrivă…

Fotografia de mai jos (de profil), reprezintă o poză stilizată a artistei lângă care a fost lipită lipită, ca o amuletă, o alta cu o caricatură a noului preşedinte american, într-o formă care aminteşte de celebra jucărie Hopa Mitică.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Chiar nu e PSD-istă! Fotografie copertă de la mitingul #REZIST!

  1. Poate ca nu PSD-ista, dar asta e suficient ca sa fie si buna de directoare la Teatru?!

Lasă un răspuns