Cetăţenii de pe Aleea Viforului către Primar: „Ne vrem strada cum era înainte de a fi spartă!”

„Îl rugăm pe domnul primar să ţină cont şi de doleanţa noastră – ne vrem strada înapoi aşa cum era înainte de a fi spartă”, spun câţiva locatari de pe Aleea Viforului care au venit la Redacţia Vestea şi cu un memoriu şi cu fotografiile aferente.

Oamenii spun că strada care arăta OK înainte a fost spartă şi arată în aşa hal după nişte lucrări realizate la service-ul vecin. Unii spun că ar fi fost vorba de lucrări realizate în regie proprie, alţii că de „constructori cârpaci” dar clar e că exact tronsonul de intrare, dintre duplex şi acel service arată într-un mod care nu este deloc conform.

„A rămas ţigănia asta de vreo lună. Am sunat la Primărie, am scris şi pe domnuleprimar.ro, am vorbit şi cu consilieri locali dar degeaba. Cei de la Primărie ne-au spus că ar trebui obligată firma respectivă să facă lucrarea, dar cine sa o oblige, noi? Ce putere avem noi, simpli cetăţeni cînd administraţia locală este responsabilă de drumurile publice? Avem creierii făcuţi varză: cei de la Primărie ne trimit ba la firma privati ba la consilierii locali care să voteze bani pentru lucrare şi apoi Primăria să-i recupereze de la acea firmă; consilierii locali ne-au zis că ba nu e treaba lor ci a Primăriei sau a firmei Publiserv; cineva de la Publiserv ne-a zis că ei pot face lucrarea dar să dea Primăria comandă; un alt consilier local ne-a spus că ştie cine e firma care a stricat drumul şi de aici noi ce să îneţelegem?”, spun oamenii, cu vădită iritare.

Soluţia nu ar putea fi decât una singură: dat[ fiind aplecarea unor aleşi locali sau responsabili din administraţia publică spre seriale de poze postate pe facebook, tip cotcodac după fiecare ou, poate ar trebui ca oamenii din zonă să le promită o şedinţă foto gratuită celor care vor rezolva problema.

„Am ajuns să scriem petiţii şi sesizări nenumărate pentru câţiva metri de asfaltt într-o zonă intens circulată. Şoferii îşi strică maşinile, nouă ne zdrăngăne noaptea geamurile de la zgomotul roţilor maşinilor conduse de şoferi care nu reuşesc să ocolească capcana asta. Se mai ocupă cineva, la modul serios, de administraţie în oraşul acesta”, a spus liderul delegaţiei de locatari nemulţumiţi.

Cumea este că, în ultimul timp, administraţia Chitic a transmis semnale publice că, de acum încolo, cei care intervin şi afectează asfaltul de pe un drum vor fi obligaţi să repare nu doar zona afectată ci întreaga bandă de circulaţie. Din ce povesteesc aceşti oameni, se pare că măsura nu e valabilă şi în cazul de la intersecţia dintre Strada Orhei şi Aleea Viforului. Cine?, ce?, când?, unde?, cum? şi de ce?…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns