Cercetat penal pentru că fura curent

Polițiștii Postului de Poliţie Borca au fost sesizaţi,ieri, de către reprezentanţii unei societăți de furnizare a energie electrică despre faptul că au identificat un branșament ilegal la rețea, informează biroul de presă al IPJ Neamț. Echipa deplasată la fața locului a constatat faptul că în podul locuinței unui bărbat de 56 de ani exista o interconectare neautorizată între branşament şi contorul electric. Prejudiciul creat urmează a fi stabilit ulterior de societatea de furnizarea a energiei electrice. Oamenii legii i-au întocmit bărbatului un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică. În primele șase luni ale anului 2016, la nivelul IPJ Neamț au fost sesizate 75 fapte de intervenție neautorizată la rețeaua de furnizarea energiei electrice.
Legislația prevede că deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Reamintim faptul că, în cazul consumului fraudulos de energie, toţi consumatorii oneşti sunt afectați, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns