Centrul de vaccinare din fața Primăriei, mutat din „căsuța lui Arsene” în „cortul lui Carabelea”

Primăria Piatra Neamț a găsit o soluție funcțională după criza generată ieri de Administrația Arsene, care ceruse – prin somații! – dezafectarea centrului de vaccinare care funcționa într-una din căsuțele pregătite pentru viitorul Târg de Crăciun. Centrul de vaccinare funcționează în continuare la Curtea Domnească dar a fost relocat din căsuța respectivă într-un cort pus la dispoziție de ISU.

„Centrul de vaccinare de la Curtea Domnească va funcționa începând de astăzi într-un cort pus la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. El este amplasat în imediata vecinătate a fostei locații unde a funcționat până acum, iar relocarea lui a fost solicitată de către Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț printr-o somație transmisă instituției noastre în după amiaza zilei de ieri.
Relocarea centrului în regim de urgență s-a realizat printr-un efort comun al mai multor instituții și a fost realizată pentru că ne dorim cât mai mulți vizitatori care să se bucure de Târgul de Crăciun și de Sărbători în siguranță”, precizează un comunicat remis de Biroul de Comunicare al Primăriei Piatra Neamț.

„Chiar și o singură persoană care a reușit să evite internarea în spital pentru că s-a vaccinat aici, nemaivorbind de o viață salvată, dovedește utilitatea și importanța funcționării acestui centru. Tocmai de asta ne-am mobilizat să îl amenajăm cît mai repede, astfel încât să nu fie nicio zi întreruptă activitatea centrului. Înainte de încerca să înțeleg motivele care au determinat instituția de cultură să ne transmită somația să eliberăm cele două căsuțe în care funcționa centrul de vaccinare, am preferat să îl văd  funcțional. Pandemia și vaccinarea nu ar trebui să fie niciodată subiecte de dispută politică. În aceste vremuri complicate, în care dezinformarea și manipularea țin oamenii departe de adevăr, mi-aș dori să înțelegem cu toții că este mare nevoie de echilibru și de colaborare. Mulțumesc ISU Neamț pentru că au răspuns imediat la apelul nostru și ne-au pus la dispoziție cortul în care funcționează centrul acum. De asemenea mulțumesc DSP Neamț și personalului medical pentru mobilizare și adaptabilitate” a declarat primarul Andrei Carabelea.

De data asta, declarația primarului este una corectă, punctând că, dincolo de politizarea unei dispute stârnite de amatorism (al lui și echipei sale) și orgolii de tătuc (Arsene and comp), a preferat să acorde prioritate găsirii unei soluții funcționale.

Primăria atașează la comunicatul de presă și adresa primită ieri:

Reamintim că adresa trimisă de către echipa Arsene medicului care coordonează centrul de vaccinare utiliza verbul „a soma”:

Programul de funcționare al Centrului de vaccinare din fața Primăriei Piatra Neamț este în continuare zilnic, între orele 14 – 18.

D.V.

One thought on “Centrul de vaccinare din fața Primăriei, mutat din „căsuța lui Arsene” în „cortul lui Carabelea”

  1. Numai diversiuni cu nimicuri despre nimicuri,ZERO REFORMA cu aceste 2 partide esuate din cauza coruptiei,lipsei coaielor si a incompetentei.
    Timpul trece degeaba iar aceasta tara se afunda si mai mult in saracie si inapoiere.
    Falimentul acestei tari cu actuala clasa politica de impotenti si tradatori este inevitabil.

Lasă un răspuns