Celebru primar nemţean, în dosar penal al Parchetului Curţii de Apel: Fals, uz de fals, avere nejustificată!

Jale mare la Primăria Zăneşti unde nişte ofiţeri de Poliţie tot cer de una documente legate de activitatea Primăriei, a Consiliului Local, inclusiv din perioada în care actualul primar Ioan Filip era vice-primar. Primarul e tot mai nervos, se vede pe faţa lui deşi încearcă sa braveze, angajaţii Primăriei sunt prinşi la mijloc, între respectul (teama) de primar şi temerile legate de faptul că dacă nu răspund corect întrebărilor adresate de anchetatori pot căpăta şi ei statutul de inculpaţi, pentru complicitate, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă.

Deja, în dosarul respectiv în care e şi numele primarului Ioan Filip (după cum precizează surse neoficiale), ar fi vorba de un pomelnic de posibile infracţiuni: fals, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu, nejustificarea averii dobândite (asta poate fi cu mantă de la A.N.I). Dosarul ar fi înregistrat, de fapt, la Parchetul Curţii de Apel Bacău, procurorul responsabil putând delega anumite activităţi de investigaţie unor poliţişti.

Din comportamentul tot iritat al primarului de Zăneşti, s-ar putea deduce că acesta e supărat că nu toţi poliţiştii ţin cont de relaţiile super-apropiate pe care acesta le-ar avea cu unii de prin conducerea IPJ Neamţ cu care se mai întâlneşte pe la diverse petreceri…

Cititi si: Scandal şi conflicte de interese la Primăria Zănești. Află ce se întâmplă la Neamţ

Fiind vorba de un dosar aflat în lucru (ba chiar în stadiul incipient de anchetă), evident că Parchetul Curţii de Apel Bacău (prin purtătorul de cuvânt) a avut un răspuns rezervat: „Reamitim că în cauzele în care se efectuează urmărirea penală în REM, persoanele indicate în actul de sesizare nu au calitatea procesuală, iar informaţiile rezultate dintr-o astfel de anchetă sunt nepublice”.

Întrebarea remisă de Vestea parchetului respectiv a fost dacă „confirmaţi sau infirmaţi informaţiile” expuse, mai sus, şi în acest articol iar răspunsul tactic de mai sus arată că Parchetul NU INFIRMĂ. Pentru cei care sunt învăţaţi cu procedurile de anchetă, cu comunicarea, cu relaţia procuror-presă, paragraful citat spune destule.

Cert este că, în acelaşi stil „bărbătos” (sau poate ştie de pe acum rezultatul anchetei…), primarul Filip glumea spunând că o să afişeze plângerea (plângerile) care ar sta la baza acestui dosar. Interesant. Dar pentru un exemplu şi mai bun de transparenţă, ar putea să afişeze şi facturile plătite de Primăria Zăneşti către firmele familiei sale în perioada în care era viceprimar. Ar putea fi vorba măcar de un conflict de interese penal, aşa, la prima vedere…

Evident că şi primarul Ioan Filip beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o eventuală sentinţă definitivă. Iar mulţi dintre zăneşteni chiar extrapolează această prezumţie într-un fel de imunitate în faţa Legii când vine vorba de primarul respectiv. „A mai avut plângeri şi pe la ANI şi pe la procurori dar nu a păţit nimic până acum. O fi aşa, iubit de… Dumnezeu, domnul primar”, spun oamenii.

Vom reveni.

Spre deosebire de documentele din dosarul în care anchetatorii fac verificări, bannerul de mai sus (amplasat în centrul comunei, lângă Primărie, fix înainte de ultimele alegeri locale) prezintă un ales ultra-simţitor, apropiat de oameni şi de cele Sfinte… Mâna uitată în buzunar probabil era menită să sublinieze nuanta de mesaj direct, din inimă, transmis la cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii…

Daniel VINCA

2 thoughts on “Celebru primar nemţean, în dosar penal al Parchetului Curţii de Apel: Fals, uz de fals, avere nejustificată!

  1. E plin PSD-ul de astfel de GUZANI, cu origine sociala sanatoasa, gen HOTUL BATRAN !

  2. Au capatat atata putere acesti primari-sobolani,incat confunda pozitia de functionar public cu cel de stapan peste sufletele din comuna.Dispretul acesta ,il regasim la mai toate primariile din judet.La cat de ieftini sunt votantii lor,primesc dupa masura si mintea lor.Dar ceilalti,sunt prinsi la mijloc si sufera de pe urma gloatei,care este proasta si…multa!!!!!

Lasă un răspuns