Celebra Parcare Etajată de la Roman, BLOCATĂ pe o treime din suprafaţă!

Cam 16 locuri din celebra Parcare Etajată de la Roman – construită peste Magistrala de 400 mm, de alimentare cu apă a orașului – sunt inaccesibile fiind blocate. Astfel, o jumătate din parter – 12 locuri – are intrarea barată cu o pamblică cu care se marcheayă perimetral lucrările iar la etaj, fix pe colțul de deasupra locului unde a avut loc avaria, o altă zonă (4 locuri) este închisă.

Explicația oficială a acestor restricții ține de faptul că Apaserv încă nu a terminat lucrarea (în continuare acel colț al rețelei nu este acoperit) și „ca să nu fie probleme”.

Raportate la numărul total de locuri de parcare de pe parter și etaj (49), locurile interzise utilizării reprezintă o treime. Chiar și așa, pe cele 33 de locuri de parcare utilizabile nu se aflau, în urmă cu jumătate de oră, decât 2 (două!) mașini.

Dacă romașcanii nu se înghesuie să folosească Parcarea din metal, în schimb folclorul ultimelor zile este la cote fierbinți. Fel de fel de glume sau ironii sunt aruncate de locuitorii din Roman pe seama acestei investiții care ridică semne de întrebare cu privire la oportunitate și deocamdată nu a primit o lămurire clară: „Cum e posibil ca în anul 2017, când există detectoare de metal pentru adâncime, să ridici o construcție peste rețeaua de apă și cine se face vinovat de această crasă incompetență?”.

Până când autoritățile vor veni cu răspunsuri și măsuri ferme (nu comitete și comiții care să îngroape subiectul), câteva dintre propunerile ironice și ideile romașcanilor culese de Vestea azi, în zona Pieței:

-„Să-l facă loc pentru desene pe asfalt. În spatele blocului, copiii sunt expuși accidentelor de circulație, în parcarea asta intră foarte puține mașini, deci siguranța este mai mare pentru cei mici”;

-„Ar putea să-l facă loc de joacă pentru copiii foarte mici, de vârstă preșcolară. Să pună niște căsuțe și topogane mici, din plastic, niște mochetă verde care să imite iarba…”

-„Să-l ofere ONG-urilor, pentru activități în aer liber. Voluntarii şi tinerii implicaţi ar fi foarte protejaţi de gardul exterior”.

-„Sa mai sape un pic în interior, să lărgească spărturile existe şi să facă o piscină. Reţea de apă este chiar foarte aproape, nu?”

-„Ar putea face un fel de terasă etajată, pentru şedinţe. Vara aici ar putea avea loc şedinţele de consiliu local cu primari, consilieri… Când apare iar vreo avarie vor fi deja la locul faptei…”

Evident că dincolo de glumiţele de mai sus, mulţi romaşcani trec, se uită, îşi fac cruce şi întreabă, aşa, ca românul: „Oare cât o fi costat, maică, minunăţia asta”. În loc de „minunăţie”, se poate citi şi „parascovenie”, „monstru de fier”, panaramă”, „nenorocire” etc…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns