Cel mai mare Turneu Muzical Naţional vine şi în Neamţ dar… la Tîrgu Neamţ! „România în Sărbătoare”

Cel mai mare turneu muzical naţional al momentului – cu 3 zile de spectacole de top – poposeşte la finele acestei săptămâni şi în judeţul Neamţ. Dar nu la Piatra Neamţ ci la Tîrgul Neamţ, bila albă fiind cu atât mai consistentă pentru administraţia locală din oraşul de sub Cetate cu cât organizatorul local nu plăteşte reţeta de spectacol, nici măcar partea de scenă şi lumini ci asigură doar locaţia!

Astfel că de vineri până duminică (4-6 mai) localnicii şi turiştii aflaţi în Tîrgu Neamţ pot vedea pe scena din Parcul de lângă Cetate nume importante din showbizul românesc, cum ar fi: COMPACT & Leo Iorga, MATTEO, KEO, Alex Velea, Nick (N&D), Radu Ille, Elena Merişoreanu, Săndel şi Aurora Mihai, Andreea Antonescu, Minodora, Daciana şi Suzana, Richy.

Spectacolul va fi prezentat de Radu Andrei Tudor, nemţeanul care este prezentator la TVR 1.

Din detaliile de culise ale celor care au pus la cale acest turneu naţional, unul doarte interesant este cel de organizare simultană, „3 deodată”. Astfel, în week-end-ul abia încheiat, Turneul naţional s-a desfăşurat simultan în Galaţi, Cluj (Floreşti) şi Bucureşti (Sectorul 5) iar acum, simultan cu Tîrgu Neamţ, turneul se desfăşoară şi la Călăraşi şi Braşov (Codlea).

Mai jos câteva imagini din „nebunia” care a fost acum câteva zile la Galaţi:

… Şi câteva detalii legate de ceea ce-şi propun organizatorii…

Primarul de Tîrgu Neamţ, Daniel Harpa se declară încântat de faptul că acest turneu va poposi şi în oraşul pe care îl conduce. „Suntem în anul Centenarului Marii Uniri şi avident că administraţia din Tîrgu Neamţ organizează sau sprijină diverse manifestări şi acţiuni care marchează acest moment important pentru istoria românilor, pentru ceea ce suntem astăzi ca Naţie. Pe lângă asta trebuie să fiu sincer şi să spun că bucuria găzduirii acestui turneu este cu atât mai mare cu cât noi nu cheltuim niciun ban cu această reţetă de spectacol care, altfel, vă daţi seama că nu ar fi deloc ieftină. În ziua de azi contează orice leu din bugetul public şi dacă putem realiza astfel de acţiuni importante – e vorba totuşi de 3 zile de spectacole! – prin parteneriatul realizat cu alte entităţi e cu atât mai bine”, a spus primarul Harpa.

Edilul de la Tîrgu Neamţ a ţinut să-i invite pe nemţeni dar şi pe cei aflaţi în tranzit să nu rateze show-ul care va avea loc în Parcul de la Cetate: „Cu tot dragul îi aşteptăm pe turiştii aflaţi pe meleagurile nemţene să se bucure în aceste zile de sfârşit de săptămână de aceste spectacole care vor avea loc în aer liber. În prima parte a celor 3 zile pot vizita obiectivile turistice cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu şi istoria în această zonă, apoi vor putea savura şi hrană pentru suflet – mă refer la cântec şi voie bună – dar şi un suc şi, de ce nu?, o bere în acest frumos parc”.

D.V.

 

Lasă un răspuns