Cel mai mare market din Bicaz a introdus restricţii la numărul de clienţi! Mallul Nepi, tot „fără număr” la food!

În plină criză şi epidemie de Coronavirus, majoritatea comercianţilor şi proprietarilor de spaţii comerciale din Neamţ au luat propriile măsuri, chiar cu un pas înaintea autorităţilor, pentru a se înscrie în strategia de prevenire a răspândirii infecţiei. Este şi cazul celui mai mare supermarket din Bicaz, care aparţine de firma Marteo, care, printr-un anunţ postat chiar pe uşa de intrare, a limitat la maximum 20 numărul clienţilor.

Întrebată de un client dacă măsura a fost impusă de vreo autoritate, o angajată a explicat că decizia e a conducerii firmei. „Ce autoritate? Nici pe departe. Aşa a considerat şeful că e mai bine pentru dumneavoastră, să nu fie clienţi îngrămădiţi dar şi pentru noi”, a spus vânzătoarea.
De precizat ar fi că în respectivul market ar încăpea uşor cel puţin 80 de clienţi simultan, poate chiar mai mulţi şi este de apreciat faptul că o firmă privată impune astfel de măsuri…

La polul celălalt rămâne Mallul de la Piatra Neamţ al Fondului de investiţii sud-african Nepi (brand Shoping City) care sub privirile complice ale autorităţilor, fără aviz special de la DSP (care se emite după o analiză de risc) îşi asumă în continuare faptul că în zona deschisă de food pot intra (şi chiar intră) mai mult de 200 de clienţi simultan. Care se alătură celor peste 60 de angajaţi din zonele open space ale chiriaşilor din respectiva zonă.
Reamintim că principiul comercial este „autoservire/te aşezi, mănânci/tu debarasezi”, deci nici vorbă de igienizat mesele (îngrămădite) după fiecare client. Şi cum de câteva zile elevii stau acasă în timp ce părinţii sunt la serviciu, este clar că, la vârsta lor, tinerii clienţi nu sunt ei foarte atenţi dacă sunt urme de lichide pe masă care pot proveni şi de la tuse sau strănut…
Iar dacă DSP Neamţ nu i-a deranjat cu nicio analiză de risc în această perioadă, managerii Mallului nu au luat nicio măsură limitativă. Aşa, că e în trend, au dat un comunicat absolut penibil în care au dat asigurări că fac dezinfectare cum trebuie, că este săpun, generalităţi din astea…
Mai clar, lipsa de acţiune a DSP-ului (care, altfel, calcă în picioare şi dugrumă activităţile firmelor mici, româneşti) e încă o dovadă a modului preferenţial în care sunt tratate multinaţionalele în România. Chiar şi când e vorba de viaţă şi de moarte, de sănătatea nemţenilor.

Daniel VINCA

Nota Bene – Surse neoficiale anunţă că este posibil ca de luni, conducerea Mallului Nepi să ia o măsură (stabilită cu unii şefi binevoitori de prin instituţiile nemţene) prin care şi-ar arăta grija pentru sănătate oamenilor: micşorarea numărului de ore de program. E, în fapt, o nouă decizie ipocrită, pentru că o astfel de măsură nu ar face decât să accentueze aglomeraţia.
Singura măsură corectă este, în acest moment, limitarea la număr maxim de 200 de persoane (clienţi plus angajaţi) în zona deschisă de food (sau la 100, după cum se spune că ar fi ultimele decizii CNSU, oricum ignorate de DSP-istele de la Neamţ).

 

Comentarii Facebook

One thought on “Cel mai mare market din Bicaz a introdus restricţii la numărul de clienţi! Mallul Nepi, tot „fără număr” la food!

  1. Masura cu reducerea orelor de program nu e luata la nivel local, e o dispozitie de la nivel central…

Lasă un răspuns