Cel mai cunoscut sat din România! Ce are în comun cu Brașov și Hollywood?

Imaginea de mai sus nu e nici trucaj, nici vreo realizare photoshopată ci arată înscrisul de pe un deal din satul Slobozia (din orășelul nemțean Roznov) unde un localnic a desenat numele localității cu coasa.
Folosind expunerea dealului de la marginea satului (și care e foarte vizibilă pentru cei care merg pe drumul județean Roznov-Girov), Costel Luncașu a pus în operă o idee mai veche a lui (încolțită probabil când a văzut că niște politruci de la Piatra Neamț voiau să arunce din bugetul public 200.000 lei pentru litere volumetrice pe Muntele Pietricica).
Zilele trecute, Costel Luncașu și-a luat coasa și ruleta și a scris pe dealul respectiv, gratis, fără nicio cheltuială publică, numele satului, adăugând această imagine în galeria celor foarte cunoscute cu Deva, Brașov sau Hollywood (cartier din los Angeles, cunoscut drept un fel de capitală a cinematografiei moderne).

<<Să moara hollywood-enii si brașovenii de ciudă… SLOBOZIA NR.1>>, a scris autorul pe internet.
Costel Luncașu este el însuși un adevărat personaj. În urmă cu câteva săptămâni a înlocuit, pe cheltuiala proprie, crucile vechi și putrezite din Cimitirul din Roznov dedicate unor eroi necunoscuți cu cruci noi, din metal (ajutat de fiul lui care, în urmă cu câțiva ani, la o gală de lupte din Italia, urca în ting cu tricolorul pe umeri). Tot Luncașu este cel care anul trecut a mers cu alți nemțeni în Cimitirul din Valea Uzului, pentru a aprinde o lumânare la crucile eroilor români și a făcut respectiva deplasare cu un ATV.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns