Cel mai cunoscut bibliotecar și șef de ansamblu folcloric de la țară a fost uns lider de organizație ALDE

Leonte Ronică, unul din oamenii din comunele nemțene foarte cunoscut pentru implicarea în promovarea cărții dar și a tradițiilor românești autentice a devenit și șef cu paralama în ALDE. Anunțul a fost făcut de Ion Asaftei (președinte ALDE Neamț) care a făcut public faptul că de pe 19 februarie, Leonte Ronică este noul președinte al ALDE Tupilați.

„Organizația ALDE Tupilați s-a întărit cu noi membri. În adunarea generală din după amiaza zilei de 19 februarie, domnul Ronică Leonte, directorul Căminului Cultural din Tupilați, a preluat conducerea organizației cu angajarea fermă de a realiza performanță în promovarea ideilor liberale. Ca om care îl cunosc de foarte mulți ani, am convingerea că nici nu va putea fi altfel, având în vedere că a performat mereu în ceea ce a făcut!
Îi urez succes și în noua funcție și putere să conducă o echipă puternică!”, a punctat Asaftei.

Leonte Ronică este bibliotecar la Tupilați, funcție din care în afară de activitatea curentă se poate lăuda cu organizarea multor activități pe parcursul anului. E vorba de lansări de carte, zișe dedicate marilor scriitori români, spectacole etc la care nu participă doar copiii din comună sau talente locale ci la care a reușit și capacitarea participării unor oameni foarte cunoscuți din cultura județului Neamț dar și din țară.

Leonte Ronică este și coordonotorul unor Ansambluri folclorice (copii-tineri dar și adulți-pensionari) cu care participă la diverse manifestări județene sau naționale și cu care a câștigat numeroase premii.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns