Cel mai corect mesaj la Ziua României! „Du-te şi votează! Nu pentru o sticlă de ulei! Nu mai da şi nu mai cere şpagă!”

În contrast cu festivismul de paradă al multor postări de pe facebook, de Ziua României, un mesaj sparge tiparele şi le cere românilor să fie buni cetăţeni! Du-te şi votează dar nu pentru o sticlă de ulei; nu mai da şi cere şpagă; nu-ţi bate joc de limba română; strânge gunoiul făcut la iarbă verde; cere-i profesorului să-ți educe copilul, nu să-i dea note mari pentru că e al tău și tu conduci Lexus și stai la vilă; etc – acestea sunt c\teva dintro postare interesantă de pe facebook.

Noi am găsit mesajul respectiv postat de o profesoară din Piatra Neamţ (Teodora Iacob Hulpoi ), în urmă cu două ore dar aceasta a precizat că, la rândul ei, l-a luat tot de pe net.

Mai jos, mare parte din mesajul respectiv:

<<„Eu nu mă consider vreo patrioată, dar mă gândesc că, de ziua națională poate ar fi bine să luăm în calcul niște mici fapte de patriotism.
Îți iubești țara? Minunat.
Atunci vorbește-i corect limba! Cu respect. Pentru că da, unul dintre cele mai frumoase simboluri ale României este limba română.
Îți iubești țara? Atunci respectă-i natura! Nu mai omorî fără discernământ animale, nu mai tăia păduri, nu mai arunca gunoaiele pe unde ai tu chef! Faci picnic la munte? Strânge gunoiul după ce ai plecat!
Ai plecat din țară dar te mândrești peste tot că ești român? Bun asa! Atunci fă în așa fel încât să nu ne injure toată lumea! Respectă țara în care ai ales să trăiești! Asta nu te face mai puțin român. Dimpotrivă.
Du-te și votează! Fă-o conștient și informat, nu pentru o sticlă de ulei! Alege oameni care să te respecte! Trage-i la răspundere când nu o fac. Învață și înțelege că statul e în slujba ta, nu invers.
Nu mai da și nu mai cere șpagă. Nu considera că plodul tău are mai multe drepturi decât plodul celuilalt. Respectă-i și lui dreptul de a trăi.
Cere-i profesorului să-ți educe copilul, nu să-i dea note mari pentru că e al tău și tu conduci Lexus și stai la vilă. Țara e plină de analfabeți cu doctorate.
(…)
Și ca de final: ridică-te și privește înspre soare. Statul în genunchi nu face bine la coloana vertebrală.
Și pentru că țara e țară numai dacă e populată, vă spun doar atât: aveți grijă de voi! Oriunde v-ați afla”.
(De pe net)

La mulți ani, români!>>

D.V.

One thought on “Cel mai corect mesaj la Ziua României! „Du-te şi votează! Nu pentru o sticlă de ulei! Nu mai da şi nu mai cere şpagă!”

Lasă un răspuns