Cel mai bun spectacol: „HISTORY BOYS”! / Premiile Festivalului TT văzute de Valentin Andrei

Vestea.net vă oferă un top neoficial la finalul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ – Pledez pentru tine(ri), ediţia a XXVII-a – clasament generat de „ochiul şi analiza” asumate de Valentin Andrei, specialist angajat al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare, un împătimit iubitor de teatru.

În câteva postări pe contul său de facebook care au aceleaşi leit motiv – „Acum vă voi dezvălui părerile mele” – Valentin Andrei stabileşte campionii acestei ediţii de festival:

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL 
„HISTORY BOYS”! Regia, Vlad Cristache, Teatrul „Excelsior” din Bucureşti, director Adrian Găzdaru.

PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ACTOR
DAN RĂDULESCU,, pentru rolul părintelul Brandon Flynn din piesa „Îndoiala”, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila.

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ
NICOLATE LEFTER, pentru rolul „Nadia” din spectacolul „Viză de clovn”, Teatrul Odeon, Bucureşti.

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ REGIE
Aici am două alegeri: piesele „Îndoiala” şi „History Boys”. Dar cum există doar un singur câştigător, înclin spre…
… VLAD CRISTACHE, pentru „Historry Boys”.

PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE:
ANDREEA SĂNDULESCU pentru spectacolul „Hotel PM”, Teatrul German de Stat Timişoara.

Mai menţionăm că pe întreaga desfăşurare a Festivalului, contul lui Valentin Andrei a fost cel mai consistent şi fidel jurnal al evenimentului, aprecierile sale echilibrate, profesioniste şi de bun simţ dezvăluind reale calităţi de critic de teatru ale celui care este absolvent de Filosofie şi Jurnalist.

Vestea.net a ales să publice topul de mai sus pentru că încă înainte de startul festivalului Liviu Timuş, managerul TT (instituţia care a organizat evenimentul) a procedat de o manieră comunistă (preluată azi de unii baronii PSD din Neamţ), NEINVITÂND la conferinţa de presă semnal şi această publicaţie. Era, practic, întâlnirea în care anunţa presa despre regulile de acces, despre locurile asigurate celor care mediatizează un astfel de eveniment. Nefiindu-ne asigurat accesul, nu am putut practic să relatăm despre acest eveniment organizat în pricipal cu bani publici.

Considerăm că, probabil, e vina exclusivă a vestea.net că managerul Liviu Timuş nu a auzit până acum de existenţa şi activitatea acestei publicaţii.

Daniel VINCA

cop tt

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns