Cel mai amendat om de pe planetă: 21 de amenzi în câteva luni!

tuburlui9

A fost amendat de 21 de ori, în 2014, pentru tulburarea ordinii publice. Cum a tulburat-o? După cum explică chiar el, pe blogul său – ca un fel de raport: Je suis amendat! – Mihai Ţuburlui şi-a permis luxul de a crede că trăieşte într-un stat democratic unde libertatea de exprimare chiar este garantată de Constituţia României.

A organizat şi a participat singur la vreo 100 de proteste desfăşurate în faţa sediului Palatului Administrativ (Prefectură + CJ Neamţ) unde, preţ de câteva minute, la o portavoce, şi-a strigat nemulţumirile despre clasa politică (hoţie, nepotism, grupuri de interese, corupţie, prezenţa foştilor securişti şi nomenclaturişti la butoane de decizie, nivelul scăzut de trai al românilor etc).

Adică a spus ceea ce cred milioane de români care, dezgustaţi de aceste realităţi, fie nu se prezintă la vot fie merg pe ideea votului negativ. Poate uneori a spus-o mai săltăreţ, mai puţin academic, dar să nu uităm că trăim în ţara unde sute de poliţişti (aţi reţinut? POLIŢIŞTI!) au scandat “Ieşi afară, javră ordinară!”.

Fenomenul celor 21 de amenzi date de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ ar merita o analiză complexă.

Dincolo de plăcerea ciudată de a amenda o dată la 5 zile un om (activitate transformată în fetiş), dincolo de perlele scăpate prin procesele verbale (rămâne antologică slugărnicia din fraza “lezând demnitate domnului preşedinte al Consiliului Judeţean”), rapoartele scrise de “amendatori” către superiori reuşesc să dovedească adevărata situaţie de fapt: excesul de zel dus spre abuz.

Astfel, dacă în procesele verbale şi în hârţoagele pe care acum Inspectoratul de Jandarmi le înaintează la instanţe (Ţuburlui a contestat sancţiunile), se tot scrie, cu copy-paste, ce mare terorist era purtătorul de portavoce, cum strigătele sale tulburau liniştea publică, climatul de muncă din Consiliul Judeţean şi Prefectură şi cum lezau pe trecători, în două rapoarte, subofiţerii de Jandarmi care au primit ordin să amendeze scriu (cu mânuţa lor – vezi ultimele două poze din galeria foto) că nu au găsit martori care să certifice veridicitatea proceselor verbale, fie pentru că nu erau trecători prin zonă, fie pentru că angajaţii din Casa Albă nu doreau să semneze aceste hârtii.
În traducere liberă (că trecători erau, că doar nu e dinamitată zona), nici pietrenii de pe stradă şi nici angajaţii din clădire nu s-au lăsat angrenaţi în acest circ al serialului de amenzi.

Una peste alta, rămân nişte concluzii: dincolo de Jandarmii care oricum erau la post la intrarea în Prefectură, la faţa locului au fost trimise, nu de puţine ori, forţe suplimentare (microbuzul de intervenţie). Acum, tot oameni de la Jandarmi (comandanţi, jurişti) se ocupă cu plimbatul acestor hârţoage (pe la instanţe dar nu numai). Pentru că, nu-i aşa, acest tăvălug idiot pornit împotriva unui om care şi-a ţipat şi el nemulţumirea la o portavoce (dar nu a dat în cap la nimeni) trebuie dus până la capăt. Dincolo de mesajele generale, din “operele” literare ale Jandarmilor reţinem că teroristul Ţuburlui a lezat demnitatea fostului preşedinte Culiţă Tărâţă şi că protesta şi la adresa activităţilor firmei Prospecţiuni (mai nou aflăm că proprietarul firmei, Ovidiu Tender, făcea intervenţii să fie blocat un dosar al său de la DIICOT).
Deci Jandarmii României, în loc să fugărească hoţii şi derbedeii de pe străzile din Piatra Neamţ au dat 21 de amenzi celui care şi-a permis să vorbească de presupusele ilegalităţi comise în judeţ de firma lui Tender (sunt şi plângeri penale la Poliţie depuse de oameni, pentru violarea proprietăţilor).
Că tot e perioada bilanţurilor: felicitări Jandarmilor din Neamţ şi comandanţilor lor pentru că au reuşit să stabilească acest record planetar: 21 de amenzi pentru un terorist înarmat cu obsedanta şi periculoasa portavoce!

Daniel VINCA

Citiţi şi:

AMENDAT pentru că A LEZAT DEMNITATEA ‘DOMNULUI PREŞEDINTE’
“Adevăratul agent al KGB din Neamţ” dat în primire de protestatarul Ţuburlui. E vorba  de ex-colonelul SRI…
Ce face Ţuburlui când nu protestează? Numără SPP-işti!
“Când am deschis ochii, am sperat s-o văd pe Udrea!”
“Votati SIE! Votati SRI! Votati 2,15! Votati KGB! Votati…!”
Jandarmeria, data în judecată
Protestatarul Ţuburlui s-a mai ales cu o amendă
MESAJUL ŞOCANT al protestatarului amendat pentru „lezarea demnităţii domnului preşedinte” (INTERZIS MINORILOR)
PAPARAZZI / Ce politicieni au fost pozaţi de protestatarul Ţuburlui de la balcon?

One thought on “Cel mai amendat om de pe planetă: 21 de amenzi în câteva luni!

Lasă un răspuns