Cei 5 medici de la Ortopedie au fost REȚINUȚI pentru 24 de ore! Directorul Spitalului: „Este o situație de criză, nemaiîntâlnită!”

Toți cei 5 medici de la Ortopedia Spitalului Județean Neamț care au fost conduși acum câteva ore la Parchet AU FOST REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE, anunță surtse neoficiale apropiate anchetei.

Informația a ajuns și la managerul Spitalului Județean care a precizat pentru Vestea.net că este vorba, din punct de vedere medical și managerial, „de o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită!”.

4 dintre cei reținuți lucrau pe Secția Ortopedie din Spital (unde erau în total 6 medici) iar al 5-lea lucra la Cabinetul din Policlinică.

Citeste si Directorul Spitalului: „Scenariul cel mai negru e cu închiderea Secției de Ortopedie!”
5 din cei 7 medici de la Ortopedia Spitalului Județean, duși cu Jandarmii la audieri la Parchet! Descindere procurori plus DGA

Cei 5 medici vor fi duși mâine la instanță cu propunerea de arest preventiv sau de control judiciar dar este evident că, indiferent ce va hotărî instanța este greu de crezut că pe perioada anchetei vor mai putea lucra la Spitalul Județean (fiind vorba de fapte de corupție care au legătură cu joburile lor).

Reținerea celor 5 a avut loc după o acțiunea a DGA coordonată de un procuror, cu sprijinul trupelor de la Jandarmerie, în cadrul celei mai de amploare acțiuni anticorupție derulată la Spitalul Județean Neamț în epoca postrevoluționară. Neoficial se vorbeste despre fapte de corupție si de fals, mai concret de emiterea de certificate masluite folosite la pensionarea anticipată dar nu este exclus deloc să fie vorba și de alte fapte.

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Cei 5 medici de la Ortopedie au fost REȚINUȚI pentru 24 de ore! Directorul Spitalului: „Este o situație de criză, nemaiîntâlnită!”

  1. Asta numesti d-ta ca manager ,,o situație de criză extremă, nemaiîntâlnită!”? Daca ar fi depistati toti spagarii, in tot spitalul ar mai fi pe ici pe colo cate un medic !
    Pentru unii dintre voi, salariile sunt meritate, conform menirii unui medic, pt. altii indiferent de venit, naravul este fara leac, deci trebuie scosi din sistem.

Lasă un răspuns