Cea mai tare zi de comună din 2018 va fi la Taşca! Paradă militară înainte de spectacolul cu super-recital Plăieşii!

Mare eveniment, mare sărbătoare, duminică la Taşca unde organizatorii dau de înţeles că va fi cea mai tare zi de comună, din 2018, din judeţul Neamţ. Şi nu facem acum nu ştiu ce topuri – fiecare administraţie locală se zbate, în felul ei, să ofere o serbare câmpenească de neuitat pentru locuitori – dar evenimentul de la Taşca îşi are câteva ingrediente aparte care îl fac unic şi de neratat şi pentru nemţenii care pot da duminică o fugă până în comuna de lângă Bicaz dar şi pentru turiştii aflaţi în zonă.

În primul rând, programul începe cu un ceremonial militar care se va desfăşura la monumentul din centrul comunei, închinat eroilor din Războiul de Independenţă şi din cele două războaie mondiale. Depunerile de coroane, alocuţiunile demnitarilor dar mai ales defilarea ostaşilor Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ vot fi doar câteva dintre momentele de înaltă încărcătură de gând şi suflet românesc.

Apoi, spectacolul propriu-zis va avea loc într-o locaţie superbă, e vorba de Parcul Sfânta Maria din localitate, un adevărat colţ de rai cu umbră asigurată pentru spectatori de copacii care-l străjuiesc ca nişte coloane naturale.

Iar pe scenă vor urca nume importante din showbizul românesc dar, fără îndoială, cireaşa de pe tortul afişului este Ansamblul etno-folcloric PLĂIEŞII din Republica Moldova cu inegalabilul Nicolae Gribincea în rol de conducător, solist şi boţ de trăirea românească. Plăieşii şi Gribincea sunt cei care au scos cea mai patriotică melodie populară din ultimii ani, celebra „Sus pe Malul Nistrului”, în care e vorba de „muscalul” care trebuie să se ducă „în ţara lui”. „Măi rusule, nu spera, Moldova nu e ta”, spun versurile pe care le cântă din inimă milioane şi milioane de români de pe ambele maluri ale Prutului.

<<Vă invităm alături de noi, duminică, 19 august 2018, să sărbătorim Ziua iubitei noastre comune Tașca, într-o atmosferă cât mai plăcută, unde vom petrece împreună cu artiști consacrați, care vă vor încânta pe tot parcursul zilei.
Într-un context de solemn patriotism pe care îl trăiește țara noastră, vom avea onoarea de a asista la o ceremonie militară în măsură să stârnească sentimente de înaltă prețuire pentru istoria neamului românesc.
Programul zilei va fi următorul:
– începând cu ora 11.00 se va desfășura ceremonia militară la Monumentul eroilor din centrul comunei;
– apoi, în parcul ”Sfânta Maria”, vor evolua pentru dumneavoastră artiști ca: ANSAMBLUL ETNO-FOLCLORIC PLĂIEȘII, MIHAI TRĂISTARIU, ALESSANDRA, AURA, IONELA BRĂNIȘTEANU, ALEXANDRU RECOLCIUC; evenimentul va fi prezentat de GHEORGHE FILIP. 
Ziua se va încheia cu un spectaculos foc de artificii și discotecă în aer liber pentru tinerii prezenți.
Vă așteptăm cu mult drag!>> – acesta este mesajul transmis de primăriţa Dana Ursache, singurul şef de administraţie locală din Neamţ care a candidat şi a câştigat alegerile ca independent.

Şi, ca o dovadă că succesul unei manifestări dar şi ţinuta de 7 stele ţin şi de prezent dar şi de portofoliul ediţiilor trecute, reamintim că Taşca este singura comună din Neamţ unde la o ediţie anterioară a fost o conferinţă susţinută de profesorul universitar si teologul Constantin Necula.

D. Vinca

Lasă un răspuns