Cea mai tare postare a unei educatoare! Povestea cizmuliţelor re-re-reîncălţate…

Meseria de educatoare oferă destule satisfacţii celor care se dedică acestei misiuni, probabil şi foarte multe surprize dar şi momente când orice adult se întreabă dacă e de râs sau de plâns.

Un astfel de episod este relatat pe net, ca o povestioară, de educatoarea Luminiţa Agapie, de la o Grădiniţă din Tîrgu Neamţ. Nu ştim dacă postarea educatoarei se bazează pe propria experienţă sau e preluată de altundeva dar, cu siguranţă, nu doar că această povestea merită citită dar ea surprinde atât de elocvent unul din episoadele care se pot întâmpla la grupele de grădiniţă:

<<Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis:
– Doamna, dar sunt puse invels…
Intr-adevar, erau puse gresit… Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele au fost iar incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
– Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!!
In loc sa tipe la el „De ce nu mi-ai spus?”, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sã il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
– Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi.
Acum ea nu mai stia ce sa faca… Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
– Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!
– Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield…>>.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns