Cea mai tare cronică despre Festivalul „Pian – Ciobanu”: „N-aș fi dat niciuna din seri pe o cină romantică cu Brad Pitt”

Despre “Neamț Music Festival opus: 1″ (mai cunoscut ca Festivalul Daniel Ciobanu) s-au spus/scris multe și se vor mai spune multe. Din diverse motive – nu are rost să insistăm, acum – Vestea nu a relatat în timp real evenimentul. Dar cum cititorii noștri merită și informații și opinii avizate și interesante, venim acum cu o cronică de spectator.

O cronică post-eveniment care, în puține cuvinte, dă notă despre notele muzicale care i-au învăluit pe cei care, timp de 3 zile, au participat ca spectatori la cele 3 concerte găzduite de Biserica catolică.

<<Buna dimineata!
Acum, ca mi s-a mai racorit creierul, v-as povesti despre un festival de muzica clasica pe care orasul nostru a avut onoarea sa il gazduiasca; as fi vrut sa am si poze, dar, ca de obicei, intru in povestile astea si uit sa imortalizez. Cum sa zic? A fost atat de frumos incat n-as fi schimbat nici una din cele trei seri pe o cina romantica alaturi de Brad Pitt….Fara a vorbi de actul artistic in sine fiindca nu ma pricep, in biserica catolica a fost atata emotie, atata suflet, atata eleganta! 
Dragul nostru Daniel Ciobanu, orasul acesta e recunoscator tie, parintilor si dascalilor tai!>> – postare făcută pe internet, marți dimineața la ora 4.38, de pietreanca Ioana Ropotică.

Doamna respectivă nu este vreun exeget cu diplome așezate teanc. Dar, cu prisosință își merită statutul de „spectator profesionist”. Activează nu în domeniul notelor muzicale ci al cifrelor, fiind economist de profesie, dar și-ar da oricând venitul pe o lună pentru a prinde 1-2 spectacole rarisime la București sau în orice alt colț al țării. O verificare a istoricului intrărilor ei pe internet ar găsi, în top, cu siguranță, siteurile specializate în vânzarea biletelor de spectacole (teatru, muzică etc).

“Neamț Music Festival opus: 1″ (2018) a fost organizat de pianistul nemțean împreună cu centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns