Cea mai importantă problemă reclamată de românii din Diaspora!

# Deputatul USR Iulian Bulai lansează un apel către toți europarlamentarii români pentru simplificarea procedurilor greoaie de echivalare a diplomelor şi de recunoaştere de către alte ţări a documentelor emise de statul român

Deputatul USR Iulian Bulai a ținut audiențe, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru nemțenii care studiază sau lucrează în străinătate și acum se află acasă în concediu. Discuțiile cu nemțenii din diaspora s-au purtat la sediile cabinetului parlamentar din orașele Roman și Piatra Neamț, în comuna natală Tămășeni, dar și pe rețelele de socializare.

Chiar dacă subiectele discutate au fost diverse, în urma audiențelor s-a ajuns la concluzia că există o problemă comună printre românii plecați în străinătate, respectiv procedurile dificile de recunoaștere și echivalare a documentelor din România în țările Uniunii Europene. În acest context, deputatul USR Iulian Bulai îi îndeamnă pe toți europarlamentarii români să își facă din rezolvarea acestei probleme un scop comun.

Avem nevoie de o sincronizare la nivel internațional privind înființarea unei «comisii internaționale de tăiat hârtii». Din păcate această inițiativă poate fi făcută doar la nivelul Parlamentului European, nu avem cum să controlăm de aici această problemă. Acum sunt necesare traduceri și apostile, sunt proceduri greoaie, iar eu sunt de părere că trebuie aduse îmbunătățiri care să se plieze pe nevoile actuale ale cetățeanului de rând din Europa.

Fac un apel la toți europarlamentarii români, din toate partidele politice, afiliați și neafiliați, de a se uni și a rezolva această problemă cu care se confruntă 3,5 milioane de români, respectiv aceea de a le fi recunoscute în străinătate diplomele, certificatele de naștere, de deces, acte de proprietate sau alte tipuri de documente. Este neapărat nevoie de o simplificare a procedurilor de recunoaștere și echivalare a acestor documente. Sunt sigur că se pot găsi soluții pentru a fi creat un sistem unitar de echivalare mai facil care să scutească luni de așteptare, drumuri și cheltuieli inutile”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

V.N. – sursa foto/ Diaspora Romaneasca

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Cea mai importantă problemă reclamată de românii din Diaspora!

  1. Problema nu e la noi, ci in statele unde s-au stabilit romanii!Nu se poate face nimic, fiindca sunt proceduri interne ale statelor respective pe care nu doresc sa le schimbe special pentru romani!Dl Bulai stie foarte bine asta, dare se da mare „artist”!

Lasă un răspuns