Ce țeapă și-a luat Dulamă de la Arsene!

Supărarea lui Laurențiu Dulamă pe Ionel Arsene, primul mutând cele două voturi din CJ (el și celălalt consilier județean PPUSL) din coșul PSD alături de boicotul PNL la ședința de alegere a vicepreședinților, ar fi plecat de la o țeapă luată de primul de la al doilea – asta scria Vestea acum câteva zile, citând apropiați ai lui Dulamă.
Dacă acum câteva zile sursele Vestea erau încă reticente, nedorind să dea detalii concrete, iată că acum putem veni cu informația „rotundă”: este vorba despre funcția de administrator public al județului, promisă inițial de Arsene lui Dulamă și scoasă acum la un concurs care pare a fi organizat cu dedicație pentru un personaj de la Bacău, fost președinte al CJ din acel județ.

„Așa au fost discuțiile încă de la campania pentru alegerile locale când Amedeo (N.R. – Laurențiu Dulamă) a acceptat să preia PPUSL și să candideze în alianța cu PSD (Modernizarea Neamțului) la propunerea lui Arsene. Are Arsene fetișul acesta, cu alianțe electorale, mai ales când PSD stă prost la imagine, amintiți-vă că așa a făcut și în 2016 când la remorca PSD a agățat  UNPR-ul de atunci, bătând palma cu Florentina Moise și cu Ciprian Șerban.
Iar încă de la primele discuții cu Asaftei (NR-liderul ALDE Neamț) și Amedeo, Arsene a promis că va face tot ce poate pentru ca tot ei doi să fie vicepreședinți. Apoi, după alegeri, când PSD a câștigat dar s-a văzut că are mandate mai puține decât estimau și că trebuie să facă alianțe sau să caute trădători la alte partide și deci să cedeze din funcții, Arsene i-a spus lui Dulamă că dacă nu se va putea vicepreședinte va fi măcar administrator public. Da, așa e politica, pe voturi și pe funcții, degeaba iei voturi dacă nu maximizezi pentru a fi la butoanele deciziei, să poți pune în practică soluțiile promise în campanie”, devoalează apropiații lui Dulamă.

Mai departe însă a intervenit țeapa: de la discuția cu administrator public (care ar fi avut loc în noiembrie), Arsene nu a făcut nimic pentru a-și onora promisiunea. Mai mult, noul Cod Administrativ oferă președinților de CJ și primarilor oportunitatea de a numi administratorul public nu doar prin concurs ci prin decizie directă, detaliu pentru care la vremea respectivă au insistat chiar primarii și președinții de CJ (inclusiv cei de la PSD), argumentând că astfel ar fi scutiți de ipocrizia unor concursuri derulate de formă.
Fix bazându-se pe această prevedere din Codul Administrativ, ca exemplu, primarul Andrei Carabelea a numit „pe direct” administratorul public al Municipiului Piatra Neamț.

Revenind la CJ, tot așteptând să fie numit administrator public, Dulamă a aflat – din presă, nu de la Arsene – că postul a fost scos la concurs și că s-a înscris Sorin Brașoveanu, ex-președintele CJ Bacău și tovarășul de PSD al lui Arsene (evident trebuie să fii nebun să pariezi că acesta nu va trece examenul, pe bune, firește!)…
Cu asigurarea că „o să fie bine”, Dulamă a sperat până în ultimul moment că, dacă nu a fost să fie postul de administrator public, Arsene îi va face o surpriză frumoasă și îl va nominaliza pe el (Dulamă) ca fiind una din cele 2 propuneri ale alianței PSD and comp.

Iar în ziua respectivă, propunerile făcute de Arsene pentru funcțiile de vicepreședinți (Asaftei și Chitic), au căzut ca un trăsnet peste capul lui Dulamă care nu credea că șeful PSD Neamț îl poate „arde” chiar așa, pe față, fără ca măcar să aibă o discuție înainte, spun aceleași surse.

„Propunerea lui Chitic are o logică, PMP are 3 voturi în CJ. Dar de ce Asaftei, care are doar 1 vot, și nu Dulamă, care are 2 voturi? Amedeo chiar a crezut după împăcarea cu Arsene că acesta nu va mai juca așa, pe la spate, fără ca măcar să-l anunțe… Chiar a mers pe bunacredință a lui Arsene, încă o dată, și și-a luat iar țeapă. Păi dacă Arsene e așa de mare și de tare, de ce a ținut ca Dulamă să fie pe lista alianței, de ce a insistat pentru asta, în condițiile în care, de la început, Amedeo i-a spus că el nu este interesat doar de funcția de consilier județean? Să iasă Arsene public, dacă are curaj, și să spună că nu e adevărat, nu-i problemă, că putem veni cu probe beton care arată cât de disperat era înainte de alegerile locale să-i aibă pe listă și pe Asaftei și pe Dulamă, să adune și voturile susținătorilor acestora. Sau să iasă PSD-iștii să spună de ce erau negri în noaptea alegerilor, când veneau rezultatele de pe secțiile din Piatra Neamț și numărau supărați voturile luate de Ciprian Enache de la ALDE care nu a vrut să renunțe la candidatură…”, spun aceleași surse pro-Dulamă dar care arată că știu foarte bine unele mecanisme din strategia PSD de la alegerile locale.

Una peste alta, declarațiile de mai sus arată că pentru a obține acele voturi necesare pentru o majoritate, Arsene s-a implicat foarte mult în atragerea PMP dar și a celor 2 voturi de la Pro România („trădătorii”, cum i-a numit Liviu Harbuz într-un comunicat) dar a neglijat total măcar simpla comunicare cu Dulamă, depozitarul a 2 voturi pe care Arsene le considera, probabil, că i s-ar fi cuvenit pe drept.

De la ședința-circ de la CJ au trecut 8 zile dar Arsene nu a ieșit public cu nicio explicație în care să prezinte motivul pierderii celor 2 voturi de la PPUSL.
Și ca mai bună dovadă că în acest moment Arsene nu are o majoritate este faptul că ieri a avut loc o ședință extraordinară cu un singur punct la ordinea de zi (finanțarea serviciilor de proiectare pentru 2 proiecte), dar nicidecum alegerea vicepreședinților.

D.V.

3 thoughts on “Ce țeapă și-a luat Dulamă de la Arsene!

  1. Două Nimicuri, doi tembeli, două figuri jalnice: Arsene și Dulamă. Dacă și ăștia mai sunt oameni politici, atunci chiar că e gata cu lumea noastră…! Cel de la Bacău trebuie premiat de Șosețel fiindcă i-a ținut dosarele în loc în ultimii ani, la Tribunalul Bacău. Asta se știe. De acum dosarele trec pe rol, până în Paște șosețică va fi la răcoare, unde îi e locul. Iar Pulamă va fi la tomberon, deși vine un dosar din urmă, pe relația cu Șosețel. Niște gunoaie!

  2. Adevarat dle Vasilache ,tembeli , figuri jalnice , impreuna cu gasca lor de lachei , cu venituri grase doar din banul public, conduc judetul ! Cu toate ca sunt dovezi evidente privind manariile acestor excroci , ,, onorata instanta ,, o lalaie pana se prescriu faptele sau…..Apropo , spitalul de la Lescani pt. care nemtenii au platit 3,5 mi. euro este inchis imediat ce a fost deschis ?!

  3. Bietul Dulama, iar și, a luat teapa? Asa cum ați scris, poate i se oferă un post călduț la drupo, dar și doamna de acolo e populista (ppu-ista), și, a scos singura postul la concurs cu condiții care sa le poate îndeplini doar ea. Verificați anunțul pe site și în ziarele publicate

Lasă un răspuns