Ce ŢEAPĂ îşi iau conservatorii de la Neamţ după fuziunea cu PLR?

alde_97349000

… Ţeapa-ţepelor, ar spune cei care au urmărit în ultimii ani scena politică locală. Iar această păcăleală vine ca urmare a protocolului central de fuziune PC+PLR=ALDE care stabileşte funcţii paritare de conducere indiferent ce organizaţii locale sunt.

Mai concret, conservatorii au organizaţii reale (cu un minim nucleu activ) în vreo 40, maxim 50 de UAT-uri din Neamţ. În rest, pretinsele organizaţii sunt, de fapt, preşedinţi care conduc birouri locale dacă nu fictive cel mult bazate pe 2 nepoţi şi doi verişori (sau cumnaţi).
La PLR Neamţ situaţia e mult mai dramatică. Dincolo de faptul că această formaţiune politică căreia i s-a mai spus şi “liberalii roşii” e înfiinţată mai recent, încrâncenarea preşedintelui Ioan Asaftei de a ţine la distanţă gruparea deputatului Dorinel Ursărescu s-a soldat în plan organizatoric cu ceea ce poate fi numit “partid SRL”.

În cele câteva conferinţe de presă organizate (la majoritatea dintre ele exasperând jurnaliştii cu întârzierile sale deja proverbiale), Asaftei a reuşit să prezinte câţiva lideri din organizaţiile urbane, cele rurale fiind precum… Steaua de la Răsărit din poezia lui Eminescu (“azi o vedem şi nu e…”). Ba a reuşit şi performanţa ca, la o emisiune, întrebat fiind dintre primele 5 ORGANIZAŢII RURALE să menţioneze tot pe cele din URBAN.

Probabil că PLR Neamţ are prin comune vreo câteva (puţine) organizaţii care înseamnă un minim Birou Permanent Local (9-11) oameni şi în rest… preşedinţi. Adică un fel de generali fără oaste.
În noul context al fuziunii, la organizaţiile locale şi judeţeană, se aplică sistemul paritar de co-preşedinţi. Probabil la fel va fi şi cu listele de candidaţi. Acolo unde PLR are un singur activist (şi în rest nimic sau neamuri care oricum nu au activat politic), un conservator şi un PLR-ist vor fi pe primele două locuri, apoi tot aşa. Dar, dacă e să fim sinceri, în marea majoritate a cazurilor, ALDE nu va conta la alegeri de la locul 3 în jos. Mai concret, chiar şi acolo unde PLR nu are organizaţie locală dar are acum un lider foarte slab, acesta va ajunge pe lista de candidaţi pe locul 1 sau 2, în locul unui conservator care ar fi fost mai merituos pentru o astfel de poziţie.
Rămâne de văzut cum vor gestiona conservatorii nemţeani această situaţie care va fi generată la Neamţ de faptul că ei vor fuziona cu un partid mai mult fantomă decât ancorat, organizatoric, în localităţile judeţului.

D.V.

 

One thought on “Ce ŢEAPĂ îşi iau conservatorii de la Neamţ după fuziunea cu PLR?

 1. Mda, sa recapitulam:
  – ce-i aia PLR, ca in afara de cateva nume grele de la Bucuresti care s-au reorientat, pozitionat, update-re-de-busolat dupa „marea migratie ca sa n-ajungi la DNA”, nu stim sa existe alte forme de organizare, structuri locale prin teritoriu, macar ceva nume gen Asaftei, Luca , vorba ceea: din 4, 3 sunt sefi-presedinti-vice etc, si restul activisti sau macar secretari fosti BOB, stima noastra si mandria… incercam deci sa gasim structurile PLR prin vecini: Serbia, Ungaria, asteptam provincia…
  – cei de la PC sa fie atenti ca vin astia si le fura membrii din teritoriu cu tot cu liste, „baietii stie de ce si cum” vorba lu’ nea Kurt Bergenbier , nepot de frate cu Klaus Werner
  – nu stim cat de tineri si de necopti in politica vor fi fiind cei din PC, dar decat tot asa politica la fel cu cea de pana acum, mai bine pa’ si pusi. Modern si conectat la actualitate nea’ Asaftei dupa cum se arata la chip si cautatura, pun pariu pe toti banii din BNR ca habar nu are ce-i aia tableta, societate informationala, mileniul III – se aude, tataie…?! La vremuri noi …. – tot voi ?!
  – iar daca e sa avem primar nou la Piatra, prefer sa aleg un baiat mai dezghetat, cum e Dragusanu, nu mamut congelat siberian din fostul PCR. Pardon, acum ii zice PLR. Daca tot au organizatii prin teritoriu, intrebati lumea pe strada daca au auzit de ei. Sau mai bine nu, ca va iau la goana, crezand ca le puneti intrebari cu dichis de la „camera ascunsa”.
  – concluzie provizorie: zau, nene Tariceanu, chiar credeai ca tara va cadea pe spate la vederea papionului (…prafuit, saracul) si va vom da voturile la infinit?
  Aveti experienta politica, aveti ambitie, aveti toate sansele pentru raft personal la Muzeul Antipa, bagati la cap asadar vorba lui Einstein: „Exista doua constante universale: hidrogenul si PROSTIA”
  S-auzim de bine. De voi mai putin.

Comments are closed.