Ce țeapă își ia PSD cu Micu! Este în „insectarul” ANI cu interdicții pe 3 ani!

Ca să bată palma cu PSD și să-i convingă pe social-democrați că poate candida, ex-primarul Lucian Micu le-a dat asigurări că nici AEP nici BEJ nu vor face opoziție și contestări la dosarul lui de candidatură. O teorie cu atât mai juvenilă cu cât oricine s-ar fi interesat cât de cât aplicat ar fi aflat că ANI trimisese deja vreo 3-4 adrese la Prefectură tocmai ca acesta să fie demis, ultima dată solicitând și datele de stare civilă a unor responsabili din instituția care reprezintă Guvernul în teritoriu (pentru o posibilă plângere penală).

Un document oficial de pe siteul ANI arată – așa cum au apreciat toți cei care știu ce înseamnă o sentință care respinge contestarea unui act administrativ – că Micu ar putea fi validat drept candidat/primar numai dacă se întoarce de tot Justiția din România cu susul în jos.


Nu trebuie să fii jurist ca să înțelegi că Lucian Micu este OFICIAL în zona demnitarilor români indexați de ANI cu interdicția de a mai ocupa 3 ANI DE ZILE funcții de demnitate publică. Surse apropiate de PSD Neamț spun că acesta ar fi invocat anumite adrese pe care nu le-ar fi văzut însă nimeni dintre cei menționați, de pe la AEP/ANI care i-ar stipula dreptul de a candida. Nu e ciudat că, dacă ar avea, real, astfel de documente irefutabile, Lucian Micu nu le arată și opiniei publice pe care altminteri o tot bombardează cu tot felul de mesaje politicianist-siropoase și auto-victimizante?

În acest moment există riscuri serioase pentru PSD ca atunci când depune candidatura lui Micu să primească o anulare de toată frumusețea.
Prin reducere la absurd, ar exista și posibilitatea ca această candidatură să treacă de toate filtrele posibile, Micu să candideze, să câștige și să și fie validat primar.
La fel de bine (sau mai abitir), există însă următoarele variante:
– Dosarul de candidat al lui Micu este respins de BEL/BEJ,
-Dosarul de candidat trece de BEL/BEJ dar urmează contestații la aceste foruri și contestațiile sunt acceptate. Micu iese din joc;
-Dosarul trece total de BEJ și se ajunge la plângeri în instanță. Practic, judecătorii din instanțe vor certifica dacă sentințele ICCJ mai trebuie respectate în țara asta sau nu. Micu iese din cursă,
-Candidatura trece și de instanțe. Micu candidează și pierde după acest tămbălău care îl trage în jos și pe el dar și PSD-ul. Iar acest scandal se adaugă deja valului de nemulțumiți foarte vocali care de două zile îl fac pe Micu în toate felurile, acuzându-l de oportunism și cameleonism de cea mai joasă speță, care adâncește în Roman ostilizarea la adresa PSD.
-Micu candidează, câștigă și mandatul nu îi este validat de judecători. Romanul nu are primar și rămâne de văzut dacă este validat cel de pe locul doi sau trebuie organizate din nou alegeri.

Cam acesta este cadoul pe care Micu îl face nu doar PSD ci și orașului Roman, pentru care altminteri Micu spune că a făcut acest transfer dubios de la galben la roșu, cu atât mai dubios cu cât în urmă cu câteva zile (cu o întârziere de 4 luni față de sentința ICCJ) el a ieșit pe ușa din dos a Primăriei Roman.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Ce țeapă își ia PSD cu Micu! Este în „insectarul” ANI cu interdicții pe 3 ani!

Lasă un răspuns