Ce ruşine! Primăria Piatra Neamţ şi Poliţia Neamţ au vrut să blocheze acţiunea unui protestatar!

Coreea de Nord şi-ar declara mândria dacă ar afla de păţania de azi a poliţistului Ioan Cănărău – lider Europol – care, printr-o acţiune concertată a două instituţii care oficial lucrează în favoarea cetăţeanului şi-au demonstrat reminiscenţele comunistoide etalate de cei care le conduc.

Concret, azi Ioan Cănărău a avut câte o oră de acţiune în faţa sediilor Poliţiei Roman, Poliţiei Neamţ şi Poliţiei Piatra Neamţ, scopul manifestărilor fiind de a capacita şi alţi colegi de a participa la protestul naţional, de pe 24 martie, de la Bucureşti. Un om cu un microfon şi o boxă de vreo 20 de wati. Ei bine, la Piatra Neamţ, Cănărău s-a trezit plasat în ilegalitate de Primăria Piatra  Neamţ care a reacţionat ca un fel de anexă alugarnică a conducerii IPJ Neamţ.

Deşi legea permite protestele în faţa instituţiilor (inclusiv a celor spontane), dovedindu-se mai catolic decât Papa, Cănărău a făcut anterior cerere la Primăria Piatra Neamţ, anunţându-şi intenţia. Ieri dimineaţă, în comisia specială care se ocupă de autorizarea protestelor, cererea lui Cănărău a primit undă verde pentru ambele locaţii.

La câteva ore însă (vezi video de mai jos), Cănărău a fost chemat din nou la discuţii şi, conform afirmaţiilor acetuia, viceprimarul Luminiţa Vîrlan i-a pus în vedere că o nouă comisie (în aceeaşi zi!) spune că e ilegală acţiunea de la IPJ deoarece s-ar fi primit o adresă semnată de comisarul şef Paul Tablan prin care se spune că în clădirea unde e Poliţia Judeţeană sunt … unităţi militare. Unit[‘ile militare respective ar fi SRI Neamţ şi STS.

O asemenea explicaţie intră în totală contradicţie şi cu ideea de protest, şi cu bunul simţ, şi cu logica etc. Motivele ar fi următoarele:
1.Legea permite protestele în faţa instituţiilor. Pentru cei care nu ştiu, şi în clădirea Guvernului României şi în cea a Parlamentului României există câte o celulă STS dar nimeni până acum nu şi-a permis să spună că un protest în faţa Guvernului sau al Parlamentului ar fi ilegal pe acestă logică.
2.Fix în acelaşi loc în care a manifestat azi Cănărău, respectivul a făcut acelaşi gest şi anul trecut. Cu aprobare de la aceeaşi Primărie. Rezultă că Primăria tocmai confirmă că atunci ar fi încălcat legea. E un fel de autodenunţ, nu?
3.Locul în care s-a dat în stambă Cănărău chemându-şi colegii la protest este o parcare. Parcare cu regim public în care îşi lasă maşinile şi cei cu epoleţi dar şi civilii. A ajuns România un asemenea stat poliţienesc încât le spune oamenilor şi ce au voie sau nu să facă în parcări?
4.Fix pe trotuarul aflat la marginea parcării au trecut de-a lungul timpului galerii numeroase şi agresive care intrau apoi la meciurile de pe stadionul aflat şi el la cativa metri de IPJ şi Unităţile Militare. Au fost pe acest stadion meciuri cu 20.000 de oameni. Meciuri ale naţionalei României sau meciuri grele, de top, ale echipelor de club din România. Galerii considerate de maximă atenţie (Steaua, Rapid, Dinamo) au trecut prin faţa Poliţiei, au fost pe stadion şi nu am auzit să fi fost deranjată activitatea unităţilor militare respective.
5.Mesajul transmis de comisarul şef Tablan şefilor obedieni din Primăria Piatra Neamţ face un deserviciu enorm şi SRI. Niciun copil de ţâţă nu crede că activitatea celor din SRI Neamţ poate fi afectată în vreun fel de un protestatar solitar care îşi spune poezia la microfonul legat de o boxă de 20 de wati. O fi fost doar o gafă a lui Tablan care nu ştia ce motiv să invoce sau gestul are şi alte  implicaţii cunoscut fiind faptul de unii că acesta nu prea are la inimă astfel de instituţii (SRI, DGIPI) care în unele cazuri au arătat cu ce se ocupau unii dintre subordonaţii şefului Poliţiei Neamţ?

În concluzie, răspunsul numărul 2 primit de Cănărău de la Primăria Piatra Neamţ este o imensă RUŞINE! primăria Piatra Neamţ a dovedit că nu este condusă real de cei trimişi în funcţii prin votul cetăţenilor şi consilierilor local ci de şeful Poliţiei Neamţ. Atitudinea cu anularea autorizaţiei iniţiale lasă loc la interpretări (mai ales că anul trecut, în aceleaşi condiţii, a fost protest autorizat). La orice fel de interpretări, inclusiv că unii şefi din Primăria Piatra Neamţ ar putea fi şantajaţi cu cine ştie ce schelete.

Dace, precizarea că viceprimarul Luminiţa Vîrlan este viceprimar PSD (dar cunoscută pentru vederile largi, chiar de dreapta) şi că primarul Dragoş Chitic este membru PNL. Extrapolând, de fapt Cănărău azi îşi invita colegii la un protest în capitală care este evident direcţionat împotriva unor miniştri PSD. Deci şeful Poliţiei Neamţ (apolitic?), viceprimarul PSD primăria condusă de un primar PNL au pus beţe în roate mobilizării pentru un protest în care, cu siguranţă, vor fi pronunţate numele ministreselor Carmen Dan şi Olguţa Vasilescu.

Mai jos, filmarea cu o parte a respectivului protest şi explicaţiile date de liderul Ioan Cănărău:

……………

Reamintim că anumite Comisii din cadrul Primăriei Piatra Neamţ (Rutieră, de Ordine Publică) etc sunt numite direct prin dispoziţii ale Primarului.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Ce ruşine! Primăria Piatra Neamţ şi Poliţia Neamţ au vrut să blocheze acţiunea unui protestatar!

 1. „Bufonul era, la origine, un personaj comic, îmbrăcat în haine grotești, care era ținut la curțile medievale să distreze un suveran sau un senior feudal, cu glume, gesturi, strâmbături, denumit și măscărici, paiață, nebun.”
  Să fim serioși! De când acest clown de la „curtea” Poliției Roman mai trebuie și autorizat? Uitați-vă la el; e de toată jena!

 2. Andrei are dreptate, acest bufon face si mai mult de ras Politia Romana!In afara de asta, in ce lege scrie ca protestele/ manifestatiile sunt permise in fata institutiilor publice fara autorizatie?!!Dincolo de aspectul legal, este absolut ridicol ca un lider sindical sa faca convocari la usa institutiei!Se presupune ca are datele de contact (telefon , e-mail) ale membrilor de sindicat.Mai mult, asa-zisul protest al politistilor este chiar o mare nerusinare in contextul salariilor si pensiilor nesimtite de care beneficiaza si pe care nu le merita nicidecum!

 3. Andrei,de toata jena sunt maimutoii care conduc acest oras,impropriu numit „Perla Moldovei”,si care a ajuns de rasul lumii in mandatele lui Stefan si Chitic. Politia Locala e ocupata sa amendeze babe ce vand patrunjel si soferi care parcheaza unde pot,din lipsa de parcari,cu plata macar de ar fi,si da bir cu fugitii cand vad o infractiune comisa cu violenta.Politia Nationala intervine doar daca are interes si liber de la demnul urmas al lui Soric,cel ce plangea de mila camatarilor,zis si Tablan. Despre ce vorbim,totusi? Orasul arata ca dupa bombardament,borfasii si hotii roiesc nestingheriti,afacerile locale se duc pe rapa de cat de des sunt controlate si hartuite de institutii de stat „abilitate”populate de incompetenti spagari,scolile sunt ruine,de ne bucuram cand avem o toaleta decenta in ele si chemem presa….

 4. si totusi , bufonul este singurul personaj de la curte care avea dreptul sa spuna adevarul , fara sa i se taie capul .
  nu tablan , chitic , varlan sunt cauza . ei sunt efectul gandirii unor cetateni care cugeta asemeni unora care comenteaza pe aici .
  ar trebui sa va ingrijoreze faptul ca acest politist este singur , la fiecare protest .
  in fata „unitatilor militare ” , interlopii fac misto si posteaza imaginile pe retelele de socializare .
  tot in fata „unitatilor militare” baietii de la „friday night meeting ” fac pipi pe SRI , politie , DIICOT , etc
  tablan este suma inteligentei subordonatilor din IPJ neamt .

  mi-e dor de soric !

Lasă un răspuns