Ce poate face un oraş cu 1,2 milioane de lei! Pentru cetăţeni!…

„Am întrebat 100 de români ce ar face cu 1,2 milioane de lei, daca ar fi primari, pentru cetăţenii din acea comunitate. Niciunul dintre ei nu a vrut să spună – nici torturat! – că i-ar arunca pe Apa Sâmbetei construind cu aceşti bani 24 de locuri noi de parcare” – probabil că aşa ar începe la o celebră emisiune tv prezentarea variantelor de răspuns pe subiectul dat.

Evident, v-aţi dat seama că e vorba chiar de suma alocată de fosta administraţie romaşcană (primar Laurenţiu Leoreanu) pentru edificarea unei opere arhitectonice unice, numite şi Parcarea Etajată de la Piaţă (vezi AICI – AFACEREA PARCAREA ETAJATĂ! 50.000 de lei pentru un loc de parcare nou înfiinţat).

Probabil că acelaşi prezentator, pe baza chestionarelor centralizate sub comanda unui sociolog (de ăla veritabil, nu vreun cacealmist care care se joacă de-a sondajele prin campanie) ar veni şi cu răspunsurile date majoritar de populaţie.

Unii ar vrea ca banii să fie investiţi în creşe sau grădiniţe, alţii în susţinerea performanţei şcolare (prin modernizarea bazei didactice), alţii ar direcţiona banii spre spitale pentru că – nu-i aşa? – “Sănătate, că-i mai bună decât toate”, alţii ar pune pe planuri principale Cultura sau Sportul, unii ar spune să nu uităm de pensionari şi de nevoia acestora de socializare… Dar câte nu ar putea fi realizate cu aceşti bani şi nu ar trebui uitate nici necesităţile de dezvoltare sau modernizare a infrastructurii…

Vestea a sintetizat câteva din aceste probleme care ar putea fi rezolvate într-un oraş – să spunem chiar Roman – cu suma respectivă. Vezi mai jos:

Oricum, stabilirea respectivei oportunităţi – locuri de parcare nou înfiinţate cu 50.000 de lei (11.000 euro) – ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Sau, dacă ar scrie despre acest subiect cei de la TNR, în stilul lor inconfundabil, ar anunţa o posibilă decizie administrativă conform căreia pe locurile din parcarea respectivă pot „ateriza” doar maşinile cu un preţ egal sau mai mare cu locul de parcare. De ce? Ca să nu se simtă prost Loganurile sau cele mai ieftine de 11.000 euro…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns