Ce obligații are inculpata Crinela Marc pe perioada arestului la domiciliu? Cu cine nu are voie să se întâlnească!

Schimbarea arestului preventiv în arest la domiciliu pentru inculpata Crinela Marc (acuzată se relații sexuale cu un minor, în formă continuată) prezintă pentru aceasta avantajul de a nu fi după gratii dar are și o serie de privațiuni pe care trebuie să le respecte integral. Nerespectarea respectivelor obligații duce imediat – după cum se menționează în sentința Tribunalului Neamț – la aplicarea din nou a arestului preventive: “În temeiul art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.
Pe toată perioada arestului preventiv, instanța punctează: “obligaţia impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în mun. Piatra Neamţ, str. Orhei nr. 8, (…)  jud. Neamţ, fără permisiunea instanţei de judecată şi de a se supune unor restricţii stabilite de aceasta”.
De asemenea: “În baza art.221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata se va supune următoarelor obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată. (…) Supravegherea inculpatei Marc Crinela, pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Poliţia Mun. Piatra Neamţ, jud. Neamţ”.
Inculpatei îi este interzis cu desăvârșire să comunice în vreun fel cu martorii din dosar: „să nu comunice cu următoarele persoane: Săndulache Ana, Necula Vlad, Iftime Elena Bianca, Apetrei Andrei, Ciubotariu Mihail”.

V.N.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.