Ce mesaj! „Suntem buni creștini doar pentru Notre Damme sau și pentru Mănăstirea Paltin-Petru Vodă?”

Solidaritatea creștină trebuie manifestată doar pentru un eveniment nefericit cum a fost cel cu catedrala Notre Damme sau și atunci când e vorba de necazul abătut asupra unei mănăstiri ortodoxe din județul Neamț? – aceasta este întrebarea pe care a adresat-o un nemțean încă din noaptea în care flăcările mistuiau mare parte din Stăreția Schitului Paltin (de sub ascultarea Mănăstirii Petru Vodă).

<<Mai întâi îmi doresc ca incendiul sa fie cât mai repede lichidat și să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie cât mai mici.
Apoi, ma întreb, dacă vom fi noi, românii, la fel de săritori ca în cazul Catedralei Notre-Damme? Eu cred ca ar trebui sa fim, pentru că e vorba de o mănăstire românească, ctitorita de Părintele Justin și unde și-au găsit alinarea, în Căminul special, sute și sute de copii aflați în momente de cumpănă.
Să fim buni români, sa fim buni creștini!>>, îndemna nemțeanul Ciprian Enache aproape de miezul nopții de 4/5 ianuarie.

Enache este unul din micii întreprinzători din Neamț, cu două mici afaceri pe partea de producție (o microfermă la Girov și o făbricuță de ulei presat la rece la Săvinești) și, de puțin timp, este și președintele ALDE Piatra Neamț. Bărbatul a mai precizat, pentru Vestea.net că zilele acestea va încerca să ofere și el un mic ajutor și că îi îndeamnă pe creștinii din România să procedeze la fel.

 

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Ce mesaj! „Suntem buni creștini doar pentru Notre Damme sau și pentru Mănăstirea Paltin-Petru Vodă?”

  1. Marele politician nu stie ca se scrie „Notre-Dame”, si nu „Notre- Damme”, fiindca e o biserica franceza si nu olandeza!Dar , la ce sa te astepti de la un PDL-ist vopsit?!

Lasă un răspuns