Ce mai Consiliu Local!… TRĂDĂTORII SE CALCĂ PE PICIOARE!

cina-cea-de-taina1401200931093738

O mână de consilieri locali din cei care au participat la şedinţa “Ruletă Rusească” de la CL Piatra Neamţ sunt acuzaţi, de ambele tabere, de trădare.

Cel puţin, pe acest subiect, şi Dragoş Chitic şi Aurelia Simionică au avut acelaşi punct de vedere (evident, cu privire la alte persoane), amintind de vremurile bune în care făceau o echipă frumoasă la conducerea Primăriei pietrene.

Dragoş Chitic a dat şi o cifră în declaraţiile sale publice, “minim 2 trădări”. Minim 2 poate însemna şi 2 dar şi 3 sau 4 sau… Aurelia Simionică a vorbit la rândul ei despre lipsa de onoare în politică, pe acelaşi subiect al nerespectării negocierilor purtate înaintea votului.

Bun! Mai spunem că Chitic baza iniţial pe 6 voturi de la liberali şi pe încă 6 de la consilierii independenţi (foşti PDL). În rest, pentru că Viorel Strungariu a lipsit motivat de la şedinţă (norocul lui, că nu-l poate acuza nimeni că a jucat altfel…), mai rămân încă 10 consilieri (PSD, UNPR, PC, PPDD, PLR).

Tot Aurelia Simionică a mai spus, după şedinţă, că avea, dinainte, promisiunea a 12 voturi. La primul proiect, a obţinut doar 10, 12 fiind în favoarea lui Chitic.

Dar Chitic acuză trădări, clar, în tabăra independenţilor (şi o şti omul ce vorbeşte, asta însemnând că a mai obţinut din altă parte altele, confirmând astfel şi acuzaţiile Aureliei Simionică). Chitic a zis “minim 2” dar, din anumite considerente, vestea.net nu va merge nici pe variant lui, dar nici pe cea a lui 4 sau 5. Ci pe 3! Fix pe 3! (ştiţi că nu vă dezamăgim când e vorba de informaţii corecte).
Păi, dacă din zestrea iniaţială de 12 a lui Chitic au dispărut trei, ca să ajungă tot la cifra de 12, e evident că primarul nu a scos buletinele respective din buzunar ci a compensat prin alte voturi. Ceea ce confirmă şi Simionică, că doar fiecare dintre ei a avut discuţii, negocieri cu electorii.

Aritmetica e simplă (doar lângă Primărie e Colegiul cu clase de mate-info): 3 care l-au trădat pe Chitic + 3 care au trădat-o pe Simionică = 6. 6 consilieri acuzaţi de TRĂDARE în consiliul local Piatra Neamţ, de doi lideri cunoscuţie pentru seriozitatea lor.

Cei mai cu aplecare spre filosofie şi religie ar putea aminti că la Cina cea de Taină era un singur Iuda. E bine, la CL Piatra Neamţ sunt bănuiţi vreo 6.

Bineînţeles că cei 6 ar putea invoca faptul că nu au trădat o persoană sau alta ci, dimpotrivă, fiecare dintre ei a rămas consecvent unor principii, unor alianţe mai vechi sau mai noi etc. Până la urmă, e de văzut câţi din cei 5, dincolo de trădare (care e interpretabilă) nu au avut tăria să spună unui candidat sau altul “nu merg cu tine ci cu celălalt”. Dar dacă au promis înainte de vot, ferm, nu e doar trădare ci şi minciună, duplicitate etc.

Iar cifra 6 nu o raportăm, ca procent la mii sau milioane ci la 22, la numărul consilierilor prezenţi. Aritmetica e fermă: 6 trădători = 27,27%. Adică mai mult de un sfert din consilierii locali sunt acuzaţi de colegii lor, în cunoştinţă de cauză, că una spun şi alta fac. Dacă cei cu care stau la aceeaşi masă spun asta despre membrii Parlamentului Local, oare cetăţenii din Piatra Neamţ ce părere să mai aibă?

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.