Ce au votat astăzi consilierii judeţeni? Raportul lui Marius Nechita

Documentaţii pentru diverse proiecte, finanţări pentru ONG-uri (150.000 lei), echipamente medicale şi hidranţi pentru Spitalul Roman, validarea unui nou consilier judeţean – acestea sunt doar câteva din proiectele votate astăzi de aleşii judeţeni.

Un raport al şedinţei de azi a CJ, realizat de consilierul judeţean (PNL) Marius Nechita, mai jos:

<<Astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Neamț alături de colegii consilieri județeni am votat o serie de proiecte necesare pentru județul nostru:

Hotărâre privind aprobarea temei de proiectare aferentă unui obiectiv de investiții de interes județean respectiv „Racordarea la rețeaua de distribuție gaze naturale pentru casă de tip familial P+E, str. Nufărului, nr.2, Piatra Neamț, prin respectarea normativelor în vigoarea și aprobarea standardelor minime obligatorii privind accesul copiilor si tinerilor pe o perioadă determinată la găzduire.

Hotărâre privind aprobarea proiectului de „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Unitate Primiri Urgente din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, valoarea totală a proiectului fiind în cuantum de 7.162.478,37 lei, inclusiv TVA.

Hotărâre privind modificarea HCJ Neamț privind aprobarea cofinantarii proiectului „Asistență Tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Neamț, în perioada 2014-2020.

Hotărâre privind aprobarea Programului pentru acordarea finanțărilor nerambursabile, valabil pe anul 2018 – sesiunea a II-a, în sumă totală de 150.000lei.

Hotărâre privind aprobarea unei solicitări de transmitere a unui teren din proprietatea Orașului Bicaz in proprietatea Județului Neamț în vederea depunerii unui proiect finanțabil prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, cu titlul „Îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor de interes comunitar si realizarea infrastructurii de vizitare în cadrul Parcului Național Ceahlăul”.

Hotărâre privind aprobarea unei asocieri cu Municipiul Roman în vederea realizării unei acțiuni de interes public județean, respectiv achiziționarea de echipamente medicale și executarea lucrărilor necesare realizării inelului pentru hidranți interiori si exteriori, pentru Spitalul Milunicipal de Urgență Roman, contribuția financiară în vederea realizării fiind în cuantum de 700 mii lei.

Hotărâre privind încheierea unui acord de cooperare cu județul Suceava în vederea realizării în comun a unor proiecte de interes public județean sau regional prin cooperare intre institutiile din subordine care au competențe în domeniul cultural, respectiv instituții muzeale, centre culturale, etnografice, în scopul punerii în valoare ă patrimoniului cultural și turistic al celor două județe.

Hotărâre privind modificarea HCJ 146/2012 privind înființarea Echipei Intersectoriale Locale Neamț în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie și a violenței asupra copilului.

Hotărâre rectificarea bugetului Județului Neamț pe anul 2018.

Hotărâre privind aprobarea participării în cadrul proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale si Administrației Publice pentru achiziționarea unui număr de 21 de autobuze electrice.

Totodată au fost aprobate și o serie de măsuri privind o mai bună desfășurare a activității din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a regulamentului de organizare și funcționare, dar și din cadrul CJ Neamț.

De asemenea îi doresc bun venit în cadrul Consiliului Județean Neamț dlui consilier județean Florin-Tiberiu Ioniță>>.

V.N.

One thought on “Ce au votat astăzi consilierii judeţeni? Raportul lui Marius Nechita

  1. Asta nu este un raport, e un „copy-paste” dupa Ordinea de zi a sedintei.Nu cred ca dl. Nechita a citit ,macar, toate documentele.Daca , printr-o minune, a reusit sa le citeasca, sigur nu le-a inteles!

Lasă un răspuns