„Ce ar fi trebuit să facă agresorul? Să taie scalpul poliţistului?” Procurorul cu inimă de mamă propune iertarea agresorului!

Un procuror din Neamţ propune instanţei de judecată iertarea unui bărbat din zona de munte a judeţului care în urmă cu câteva săptămâni a fost protagonistul unui show în care a arătat că se crede mai presus de lege şi că îl doare fix în pix de autoritatea statului. Dezvăluirea este făcută de poliţistul nemţean Marius Coşerariu care dă detalii despre acel caz şi spune că poliţistul care a fost şi lovit are un teanc de probe, inclusiv filmări de la incident (probabil cu telefonul mobil)

Poliţist ameninţat cu incendierea casei, cu uciderea şi lovit!

„Observ cu tristețe, nedumerire și chiar furie, cum în ultimul timp, au loc tot mai multe agresiuni asupra polițiștilor.Nu vreau să intru în foarte multe detalii, dar îmi dau seama că statul, prin Ministerul Afacerilor Interne, nu face nimic concret în apărarea polițiștilor, decât la nivel declarartiv: vom face…, vom întări, vom mări pedepsele….etc.Zero barat.E foc de paie. Mai exact, nu se face nimic, ba dimpotrivă. Aș vrea să vă prezint o speță și vă cer părerea.Nu voi da ( deocamdată) nume, împrejurări sau locuri, nici alte date, deoarece urmează a se pronunța instanța de judecată.
Un polițist aflat în timpul serviciului, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pleacă la volanul autospecialei de serviciu ( aia ruginită, bătrână și care pufăie), pentru a căuta o persoană, urmând a fi audiată într-un dosar penal. Pentru a ajunge la persoana căutată, polițistul trebuia să traverseze un pod ( care este construit de Primărie și care este deschis circulației publice, fiind singura cale de acces la locuințele din zonă.După ce polițistul a trecut acel pod, a ajuns la persoana căutată, rezolvând problema pentru care a făcut deplasarea. La întoarcere însă, când să treacă pe acel pod, o altă mașină era staționată chiar pe pod, blocând astfel circulația în mod intenționat.Polițistul , știind cine este proprietarul mașinii oprite pe pod s-a dus și l-a căutat pe acesta, care se afla acasă. L-a rugat frumos să ferească mașina de pe pod, pentru a putea permite trecerea autospecialei poliției. Proprietarul respectiv, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a început a tuna cu înjurături la adresa polițistului respectiv. Vocabularul folosit nu poate fi reprodus aici și nici amenințările cu moartea și cu incendierea locuinței. De asemenea, proprietarul mașinii respective ( care este un om de 70 de ani), chiar a lovit pe polițist ( sigur, lovituri fără urmări) , iar timp de aproximativ 90 de minute l-a înjurat, amenințat, insultat și agresat pe polițist, pe motiv că ginerele său a rămas fără permis de conducere din cauza sa. Sigur, polițistul respectiv a solicitat sprijinul colegilor, iar în cele din urmă, proprietarul mașinii a acceptat să o lase pe fiica sa să elibereze calea de acces, fiind condus la sediul poliției”, relatează Coşerariu.

„Ce ar fi trebui să facă agresorul? Să taie scalpul poliţistului?”

E bine, de aici ]ncolo s/a trecut la procedurile normale. Adică la anchetă. „Toate bune până aici. S-a întocmit dosar penal de ultraj asupra polițistului, polițist care a propus administrarea a numeroase probe, cu martori și chiar filmări explicite și fotografii.De aici începe circul. Procurorul de caz, fără a lua în considerare probele propuse de polițistul agresat și făcând abstracție de filmările și imaginile prezentate, a propus instanței de judecată – atenție – RENUNȚAREA LA URMĂRIREA PENALĂ. Sigur, urmează ca judecătorul de cameră preliminară să se pronunțe, dar sunt sigur că propunerea procurorului va rămâne”, spune Coserariu.

Pe bună dreptate, colegii poliţistului agresat se întreabă ce ar fi trebuit să facă agresorul pentru ca procurorul să nu fie atât de indulgent:

<<-ca persoana în cauză să fie trasă la răspundere, ce-ar fi trebuit să facă? Să-i taie o bucată de scalp, polițistului?
-Unde sunt oare acele măsuri de protecție a polițistului, promise de stat?
-Oare acel polițist, cum va mai da ochii cu persoana care l-a agresat, care face afirmații că „polițistul i-a…belit-o” ?
-Oare alți cetățeni, văzând rezultatul „anchetei” făcută de procuror ( sau procuroare), nu cumva vor prinde curaj și se vor comporta la fel ca și acel bătrân fără minte?
-Oare se mai merită să te sacrifici pentru un stat care , atunci când ai nevoie de el, „îți dă cu flit”?
În curând, după finalizarea cercetărilor, „acel polițist” va publica filmările concrete, în care, autoritatea statului este terfelită, batjocorită în cel mai murdar mod, iar…tot autoritatea statului este cea care „înghite” acest comportament.Mai mult decât atât, dacă era o urgență, cine intervenea, atâta timp cât autospeciala MAI era blocată , fără a putea să intervină?
Sigur… Servim Patria!>>.

Nu este prima dată când poliţisti nemţeni acuză mai mult sau mai puţin direct că suspecţi în dosarele cărora există probatoriu beton sunt achitaţi nu de instanţă ci, din start, au parte de o soluţie super-favorabilă din partea unor procurori. E cu atât mai firesc ca poliţiştii să fie cu atât mai indignaţi cu cât e vorba de un coleg de-al lor şi cu cât ameninţările agresorului au vizat şi familia poliţistului (incendierea casei).

Cazul respectiv nu apare pentru prima dată în spaţiul public, şi alte comentarii de pe net au mai făcut referire, anterior, la suspectul cu tărăşenia de mai sus care ar fi foarte sigur că scapă foarte uşor după anchetă.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns