Cazul “Soroceanu – poze cu eleve”, tot mai interesant / Contul reclamantului – autoSUSPENDAT sau BLOCAT de vreo reclamaţie?

fb suspendat

Cazul profesorului de Educaţie Civică de la Liceul Sportiv reclamat pentru atitudinea prea lejeră şi pozele “decoltate” cu elevele de la instituţia de învăţământ capătă noi dimensiuni şi noi semne de întrebare. Astfel, contul de facebook (Botomei Ovidiu) de la care s-a făcut postarea (în Grupul Esti din Piatra Neamt daca…) care-l incriminează pe profesorul Cristi Soroceanu şi de unde au fost făcute (şi mai) publice fotografiile respective a devenit… INACTIV.

Respectivul cont a intrat în adormire în după-amiaza zilei de luni, 26 ianuarie 2015, adică la câteva ore după ce Ministrului Educaţiei (aflat în vizită în judeţul Neamţ) i-au fost remise printurile acelor fotografii şi după ce Inspectorul General Viorel Stan a anunţat că vor fi făcute verificări pe acest caz.

Cei care ştiu mai multe despre funcţionarea facebook spun că, dincolo de ciudăţenia acestui fapt, la bază ar putea fi una din două cause: ori titularul a desfiinţat contul, ori userul e temporar blocat ca urmare a unor reclamaţii trimise administratorului platformei facebook.

Numărul imens de utilizatori facebook şi, inerent, volumul mare de litigii apărute face ca, în astfel de cazuri, sistemul să acţioneze pe un algoritm bazat şi pe criteriul cantitativ. Adică facebook nu plăteşte o armată de jurişti şi informaticieni care să “judece” astfel de cazuri pe baza acurateţii şi veridicităţii reclamaţiilor celor solită blocarea unor conturi ci, în cazul unui val de sesizări care ţintesc, într-un termen scurt, acelaşi utilizator, contul este suspendat temporar iar respectivul este anunţat şi i se cer – automat, pe bază de “robot” – nişte clarificări.

Rămâne aşadar de văzut dacă Botomei s-a speriat şi a dat bir cu fugiţii din facebook (sau o fi vreun alt motiv pentru care a preferat să se dea la fund) sau tupeul său de a acuza un profesor cu un nume sonor i-a adus un “binemeritat” Block pe facebook. 

botomei

D.V.

 

One thought on “Cazul “Soroceanu – poze cu eleve”, tot mai interesant / Contul reclamantului – autoSUSPENDAT sau BLOCAT de vreo reclamaţie?

  1. Domnule Daniel, observ ca singura sursa de informare a dumneavoastra este facebook-ul! Ma bucur ca faceti trafic lui Mark Zuckerberg. Vedeti cum faceti ca i-a cam scazut cotatia astazi: 77,50 USD -0,33 (-0,43 %). Asteptam noile dezvaluiri despre „prietenii dvs”.

Lasă un răspuns