Cazul Smicală ridică România! „Pentru Mihai şi Maria!” Proteste la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară…

Industria „plasamentului de copii” din Finlanda primeşte tot mai multe lovituri care pleacă de la cazul Camelia Smicală, medicul român care reclamă de peste un an de zile abuzul inimaginabil prin care i-au fost luaţi cei doi copii, Mihai şi Maria.
În următoarea perioadă sunt anunţate tot mai multe proteste, mai ales în ţară dar şi în străinătate. Joi, 11 mai, are loc un protest în Germania, la Munchen dar cel mai mare miting de susţinere a Cameliei Smicală şi a celor doi copii ai ei (de 10 şi 11 ani) este organizat la Bucureşti, peste 10 zile, duminică 21 mai, chiar în ziua în care românii ortodocşi sărbătoresc Sărbătoarea Împăraţilor Constantin şi Elena.

<<Finlanda, elibereaza copiii rapiti ai dnei dr. Camelia Smicala!>> – acesta este titlul evenimentului anunţat pe facebook de către Civic Media.

<<De Sfintii Imparati Constantin si Elena, dupa slujba, incepand cu orele 13.00, va asteptam la Ambasada Finlandei, str. Atena nr. 2, la doi pasi de MAE, pentru a incepe eliberarea copiilor dnei dr. Camelia Smicala. De la Ambasada Finlandei, in jurul orelor 15.00, ne vom deplasa la Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei pentru a depune un protest vizavi de starea de letargie aratata fata de salvarea a doi cetateni romani, copiii Mihai si Maria, abuzati fizic si psihic de un stat strain cu apucaturi ce amintesc de practicile naziste. Se anunta mitinguri simultane de solidaritate in intreaga tara. Pana acum, dupa Deva si Piatra Neamt, sunt stabilite demonstratii la Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si Constanta. Invitam romanii din toata tara si chiar si din lume sa se ralieze acestor actiuni si sa-si arate compasiunea fata de o mama vitregita de un regim cu iz totalitarist. Iesiti, chiar si in fata Bisericilor, sau un pietele centrale ale localitatilor, cu un simplu mesaj de solidaritate pentru Camelia Smicala si copiii ei, care ulterior sa fie fotografiat si postat aici, pentru a fi trimis MAE, Ambasadei Finlandei si Familiei Smicala. Fie ca Sfintii Imparati Constantin si Elena sa mijloceasca aducerea in patria lor a celor doi micuti!
Vom reveni aici, constant, cu detalii, imagini pentru bannere si alte date la zi. Cititi si dati mai departe!
Doamne, ajuta!
In numele organizatorilor, Asociatia Civic Media si Asociatia Oina (lista ramane deschisa)>>, anunţă organizatorii.

Reamintim că la mitingul desfăşurat duminică, la Piatra Neamţ, au participat 100 de nemţeni care au dorit să-şi arate solidaritatea cu camelia Smicală şi copiii ei, printre aceştia afându-se şi cunoscuţi preoţi sau călugări (Protopopul Valentin Tofan de la Piatra Neamţ sau stareţul Hariton Negrea de la Mănăstirea Petru Vodă) dar şi oameni politici (de la PSD, PMP, ALDE, nu şi de la PNL) care au precizat să „ne aflăm aici, în primul rând ca oameni”.

La fel de interesant este că acest caz a stârnit şi luări de poziţie în Parlamentul României dar, de asemenea, dacă ultima declaraţie politică pe subiect a venit de la un deputat de Galaţi (cu mandat de Diaspora), până acum, niciun parlamentar de Neamţ nu a avut o poziţie publică prin care să apere drepturile doctoriţei care a lucrat la UPU de la Spitalul Judeţean Neamţ până să ajungă să trăiască această dramă în Finlanda.

Daniel VINCA

 

 

2 thoughts on “Cazul Smicală ridică România! „Pentru Mihai şi Maria!” Proteste la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară…

  1. Daca fiecare parinte si-ar imagina ce inseamna sa-ti fie smulsi din brate copiii, la aceste marsuri ale tacerii ar participa nu 100, ci sute, poate mii de oameni. Nu putem fi indiferenti!
    Ii rog pe cei care arata cu degetul si-si dau cu parerea ca asa si pe dincolo cu plecarea in tari straine sa priveasca cum suntem tratati la noi acasa, sa priveasca atent cum statul se ingrijeste de cetatenii sai, indiferent ca acestia traiesc aici, sau departe de tara natala.

    Am fost printre cei o suta.
    Voi fi si data viitoare!
    Copiii trebuie sa fie IMPREUNA! Acesti copii sunt romani. Acesti copii nu pot fi separati de mama lor, doar pentru ca asa a considerat o instanta a altui stat.

  2. Duminică, 21 mai a.c., și în Timișoara va avea loc o adunare de solidaritate cu familia uniparentală a doctoriței Camelia Smicală. Mitropolia Banatului, în frunte cu ÎPS Ioan Selejan nu pot rămâne indiferenți în raport cu proiectele de inspirație nazistă de nimicire a familiei normnale, firești, planuri concretizate în unele state în care ateismul face ravagii, ci se află definitiv, cu toată hotarîrea de partea familiei autentice. Credincioșia, identitatea neamului se afirmă activ, prin fapte. Indiferența ucide!!! Vom comunica detalii privind adunarea de solidaritate timișoreană. Micuții Maria și Mihai sunt cetățeni români, suntem un popor viu, creștin. Martia și Mihai TREBUIE eliberați și înapoiați mamei lor iubitoare( Familia uniparentală Camelia Smicală – pe care autoritățile finlandeze încearcă să o distrugă – trebuie cu rapiditate reîntregită!

Comments are closed.