Cazul pozelor cu profu’ Soroceanu – în mapa ministrului 

soroceanu

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Cîmpeanu nu a plecat cu mâna goală după vizita făcută luni în judeţul Neamţ: Şeful Învăţământului românesc a primit şi a pus într-o mapă pozele controversate în care profesorul Cristi Soroceanu, de la Liceul Sportiv apare alături de mai multe tinere eleve, în clase sau în curtea instituţiei.
Respectivele fotografii au fost postate pe internet de un verişor ale unei eleve care, îl acuză pe respectivul profesor de hărţuirea tinerelor şi care susţine că respectivele poze.

Ministrul a rămas uimit de acest subiect, în schimb, profesorul Viorel Stan, şeful Inspectoratului Şcolar Neamţ a precizat că era la curent, încă de dimineaţă, cu acest subiect care pune într-o lumină deloc favorabilă relaţia profesor-elev.
“Dacă domnul inspector general, fiind cazul în judeţul dânsului are detalii, l-aş ruga să vă răspundă”, a fost replica ministrului.

“Sigur. Cunosc problema în discuţie. Informaţia a apărut în două mijloace mass-media, înţeleg că mai întâi pe facebook, dar nu am facebook, după cum bine ştiţi… Am luat la cunoştinţă de aceste informaţii dimineaţă, la ora 7-7.30. Am fost informat imediat. La Inspectorat, inspectorul care se ocupă teritorial de Liceul Sportiv, doamna Melinte va prelua problema. Vă informez că, procedural, suntem în următoarea situaţie: evenimentul despre care se face vorbire aparţine unei unităţi şcolare iar despre relaţiile de o anumită natură pe care un cadru didactic le are sau nu le are cu elevii, în primă fază, se pronunţă Comisia de Disciplină ad-hoc constituită la nivelul unităţii şcolare. Inspectoratul Şcolar poate interveni doar în următoarea etapă posibilă, respectiv contestarea deciziei Comisiei disciplinare de la nivelul unităţii de învăţământ. Oricum, ştim evenimentul şi Inspectoratul a făcut ce trebuia să facă până la această etapă. Nu vreau să fac divagaţii pe o problemă pe care urmează să o lămurească cele două organe, comisiile de la Liceu şi de la Inspectorat”, a precizat “generalul” Stan.

În afară de respectivele fotografii, tânărul care are contul Botomei Ovidiu, postase şi următorul text:
“Verisoara mea care invata la un liceu din Piatra Neamt se plange ca are un profesor care de fiecare data cand o prinde o pipaie. Nu are curajul sa faca reclamatie pentru ca profesorul are foarte multe relatii. 
Cer ajutorul ziaristilor ce tot scriu pe acest grup sa cerceteze acest profesor. Sa se uite in profilul lui de facebook sa vada ce poze face acest profesor cu elevele de la scoala. Daca e un ziarist cu sange in instalatie poate merge sa vorbeasca cu elevele de la liceu si se va convinge singur”. (Sursa: Botomei Ovidiu – facebook – Grupul esti din Piatra Neamţ dacă…).

Culmea este că profesorul respectiv predă educaţia civică şi alte ştiinţe socio-umane. Adică avea relevanţa acestor imagini în care eleve minore sunt fotografiate, împreună cu el, în ipostaze drăgăstoase sau de-a dreptul lascive.
Sau poate relaţia directă şi sinceră profesor-elev trebuie să se bazeze pe priviri ochi-în ochi, pe mâna profesorului care poposeşte pe talia sau şoldul elevei şi pe alte imagini care sunt cel puţin controversate…

Vom reveni…

De citit:
profesor cristi soroceanu si eleve (8)Profesorul Soroceanu acuzat de “pipăirea” elevelor şi de poze “părinteşti” cu tente lascive

2 thoughts on “Cazul pozelor cu profu’ Soroceanu – în mapa ministrului 

  1. Domnule Vinca, vedeti ca au iesit fortele de interventie pe facebok sa apere onoarea nereperata a familiei Soroceanu. Sau or fi fost trimise la inaintare de tovarasul Hanganu sau de tovarasul Harbuz ca ati cam reusit sa deranjati un intreg musuroi.

Lasă un răspuns