Cazul „Placenta din toaletă!” / Juristul Spitalului: „Toaleta e din Maternitate! Facem anchetă internă la sânge!”


Toaleta care apare în filmarea din articolul publicat în Vestea este din Maternitate şi este una la care au acces pacientele – acesta este o primă confirmare oficială, corectă, venită de la juristul Spitalului Judeţean Neamţ care a comunicat şi demararea unei anchete interne „la sânge”.

Juristul Victor Marghidan a precizat că cei aflaţi azi la conducerea Spitalului Judeţean (despre nominalizarea acestora e o altă poveste, v-o spunem la finele articolului) au hotărât o anchetă administrativă fermă şi rapidă, care TREBUIE SĂ FIE GATA PÂNĂ LUNI!, cu note explicative, declaraţii şi rapoarte de la conducerea şi salariaţii secţiei OG (şeful secţiei de acum este tot cel din ianuarie, când a fost realizată filmarea, dr. Georgeta Vintea), de la medicul epidemiolog şi de la responsabilii de managementul calităţii.

Marghidan a precizat că pentru a fi gata până luni, ancheta internă va avea loc şi în perioada week-endului şi că au existat deja consultări cu conducerea Consiliului Judeţean Neamţ care şi-a manifestat o precuparea reală pentru acest subiect, pentru aflarea adevărului şi pentru corectarea erorilor care pot duce la astfel de situaţii.

Revenind la conducerea Spitalului: directorul Codruţ Munteanu este în concediu medical, directoarea medicală Gabriela Bercea nu era nici ea azi la serviciu (tot motivat) astfel că decizia managerială pentru această anchetă internă a revenit înlocuitorului dr. Bercea, adică doctorului Silviu Verzea.

Suntem convinşi că verificările nu vor face rabat şi, aşa, doar ca sugestii pentru cei care vor primi şi analiza explicaţiile salariaţilor, amintim că, în conformitate cu cadrul legislativ (din care am menţionat o parte la finele articolului VIDEO Placentă aruncată la coşul de gunoi din baia unui salon din Maternitate!):

– chiar dacă s-ar prezuma că recipientul descris de pacientă drept „coş de gunoi” ar fi cutia specială din lege (sac galben este), legal era ca şi sacul şi cutia să fie ÎNCHISE!
– „deşeurile infecţioase” nu au ce căuta în zone în care au acces pacienţii.

Vom reveni.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns