Cazul Dragnea, PANICĂ (pentru unii din) PSD NEAMŢ!

ponta-arsene-dragnea1

Pentru unii lideri din PSD Neamţ, ziua de azi este una nefericită – VINEREA NEAGRĂ în care le-a căzut ca o măciucă nedorite ştiri cu acelaşi personaj principal, Liviu Dragnea.

Dimineaţă, pe la ora 9, cafeaua social-democraţilor a fost mai amară ca de obicei, când a sosit vestea incredibilă: Dragnea, numărul 2 în PSD, condamnat la un de închisoare cu suspendare (plus 3 ani termen de încercare).

Nici ciorba de la prânz nu le-a priit liderilor social-democraţi nemţeni care se lăudau sau despre care se vorbea că ar fi susţinuţi de Dragnea: acesta a ieşit public şi şi-a anunţat demisia din cel mai bogat minister (Ministerul Dezvoltării) şi a declarat că luni îşi va da demisia şi din funcţiile de partid.

Decăderea administrativă şi politică al celui care era văzut ca noul Hrebenciuc din Epoca Ponta a PSD-ului e în măsură să stârnească, în scurt timp, reevaluări ale centrelor de putere din partid, şi la centru şi în filiale, inclusiv la Neamţ.

Cert este că această condamnare a Nr. 2 din PSD dă de gândit nu doar la vârful PSD Neamţ şi şi în comune. Pozând într-un erou al luptei anti-Băsescu, Dragnea poate ataca cu recurs sentinţa bazată pe rechizitoriul în care este acuzat că a depăşit regulile jocului dintr-o campanie electorală, ducând mobilizarea la vot în zona penală (promisiuni oferite alegătorilor etc).

În dosarul Referendumul, DNA a trimis în faţa judecătorilor 74 de inculpaţi. Pentru Dragnea, DNA a cerut pedeapsa cu închisoare cu executare.

V.N.

 

Lasă un răspuns