Cazul „copiilor care se joacă printre blocuri” Primarul: „Chemați Poliția locală pentru aplicarea de sancțiuni!” VIDEO

Dialog halucinant la audiențele online ale primarului de Piatra Neamț care, la întrebarea unei doamne legată de „problema” copiilor care se joacă pe aleile dintre blocuri, Dragoș Chitic a răspuns clar învățând-o pe petentă să cheme Poliția Locală care să aplice sanțiuni.

Întregul dialog de mai jos este de fapt rostit de primar; el citește și întrebarea venită pe facebook, la partea de comentarii, tot el și răspunde:

Ela Ungureanu – Cum să rezolvăm problema copiilor care folosesc aleile dintre blocuri drept loc de joacă și nu numai?…
Dragos Chitic – Să știți că orice problemă care încalcă o lege, un regulament, o hotărâre de Consiliu Local privind buna conviețuire și buna administrare, poate fi apelată Poliția locală în acest caz pentru aplicarea de sancțiuni. Eu reamintesc numărul de telefon, este dispecerat non-stop, 0233231300. Nu ezitați să apelați acest număr de telefon atunci când sesizați probleme de acest gen.
Trebuie să recunosc că sunt situații în care doar prin sancțiune se pare că unii dintre concetățenii noștri înțeleg să respecte normele de bună conviețuire.

De remarcat:
-Femeia respectivă spune că acei copii se joacă și fac și altceva dar nu spune nicio secundă că ar fi vorba de ceva ilegal. Indirect, se înțelege că femeia e deranjată de zgomotul făcut de copiii aflați la joacă („…folosesc aleile dintre blocuri drept loc de joacă și nu numai?…”).
-Primarul recepteaz[ mesajul ca fiind vorba de o mare ilegalitate iar răspunsul lui vizează acest scenariu, al unor-copii infractori sau măcar contravenienți, pentru care Poliția Locală trebuie să intervină cu sancțiuni. Primarul folosește obsedant ideea de sancțiune („poate fi apelată Poliția locală în acest caz pentru aplicarea de sancțiuni”, „Nu ezitați să apelați acest număr de telefon atunci când sesizați probleme de acest gen”, „sunt situații de acest gen doar prin sancțiune”).
-Femeia a spus „copii” (NR – care se joacă) nu „huligani”, „derbedei”… Copii. Atât.

În sensul legii, sancțiune (pentru tulburarea liniștii publice) înseamnă și avertisment și amendă. Dar și în cazul unui avertisment, ar însemna că fapta copiilor de a se juca este CONTRAVENȚIE. Adică nu infracțiune dar tot un fapt NELEGAL.

Răspunsul nefericit și cel puțin grăbit al primarului, poate fi citit și într-o cheie electorală. Femeia care adresase întrebarea votează, „mici infractori” care comit „ilegalitatea” de a juca șotronul printre blocuri, nu! Dar votează părinții lor…

Mai jos, intreaga filmare, ca să nu fie vorbe cum că pasajul ar fi fost scos din context (vezi la min 20.00)

Daniel Vinca
sursa video – facebook, pagina Municipiul Piatra-Neamt

One thought on “Cazul „copiilor care se joacă printre blocuri” Primarul: „Chemați Poliția locală pentru aplicarea de sancțiuni!” VIDEO

 1. daca ai bun simt , domnule jurnalist , vino sa-ti prezint imaginile cu „”nevinovatii copii ” care se „joaca „printre blocuri . banuiesc ca despre acest lucru este vorba : gasti de 4-5 pana la 10 – 15 indivizi , de varste diferite , care se joaca prin Obor , desi locuiesc in CUT , Precista , Maratei , etc.
  consuma droguri , stau pana la orele diminetii , se bat intre ei dupa ce se imbata , etc .
  interesant ar fi si ce profesii au parintii copiilor , si unde sunt cand ai lor mici delincventi fac ceea ce fac .
  urlati ca le sunt luati copii romanilor prin alte tari . nu intamplator , in unele cazuri .
  intrati pe site-ul instantelor de judecata , vedeti cateva zeci de copii traficanti de droguri in piatra – neamt , numai in ultimii doi ani ,uitati-va ce varste au – apoi vorbiti .
  unii dintre voi habar nu aveti ce fac copii vostri stand langa ei , nemaivorbind de exemplu pe care-l dati voi insiva .
  da , ne jucam si noi printre blocuri , cand eram mici .
  ceea ce fac acestia astazi nu este joaca , ci comportament deviant . uitati-va la limbaj , la urletele pe care le scot precum primatele . asta spune totul despre familie si scoala .
  cam ce se intampla prin scoli si licee , in timpul orelor , de vreo doi ani , prin acest penibil oras , un alt subiect de discutie . scoli finantate inutil , de la bugetul local si national . derbedei , prostituate , traficanti de droguri – multi minori , cu o situatie scolara excelenta desi ei nu au calcat prin scoala decat pentru activitatile mentionate .
  este de ajuns sa ai parintii „cocalari locali ” . te poti juca in voie .
  profesorii adevarati umiliti , ceilalti (majoritati ) drogati si golani – la fel ca elevii . parintii normali stau linistiti crezand ca ai lor copii sunt pe maini bune , la scoala .
  „copii”acestia nu mai pot fi educati . este prea tarziu . si ei sunt viitorul .

  politia locala ( caz concret ) intervine , din proprie initiativa , atragand atentia unei gasti de 6-7 copilasi , nevinovati , care pe la orele 22.00 faceau circ pe strada , prin bloc si injurau de mama focului .
  iese mama din casa , lucreaza la parchet , politia pleaca – caz inchis .
  sa nu credeti ca a deranjat-o limbajul propriului copil minor , ca se juca cu rromii care distribuie droguri , ca aruncau cu pietre prin geamurile apartamentelor , ca erau sa fie accidentati de autovehicule de nenumarate ori . nici vorba , era nervoasa ca li s-a atras atentia sa se comporte normal .
  adresa o stiti . o stiu toti tinerii copii care-si procura droguri . doar parintii , politistii , jurnalistii locali – nu stiu nimic . penibililor !
  politistilor locali le este frica sa intervina , ca nu cumva sa gaseasca drogurile asupra lor .
  apropo , ati uitat sa mediatizati batalia generala de saptamana trecuta de pe str. Obor , deontologilor !

  Admin –
  1. atentie la limbaj
  2. in intrebarea pusa de acea femeie era vorba strict despre COPII si JOACA. Nu amestecati mere cu pere.
  Daca nu puteti comenta strict pe subiectul articolului, nu va mai obositi. Toate comentariile care nu respecta aceasta regula vor fi cenzurate si apoi urmeaza Block total.

Lasă un răspuns