Cazarma Poliţia Neamţ! I-au dat jos bannerul montat lângă lumânările aprinse în memoria poliţistului înjunghiat!

Un banner postat pe gardul Poliţiei Roman, lângă lumânările aprinse în memoria poliţistului sucevean înjunghiat în timpu serviciului, a fost dat jos la ordinul unor ofiţeri de comandă din IPJ Neamţ, anunţă Ioan Cănărău (presedintele Sindicatului Agentilor de Politie Neamt si vicepresedintele Sindicatului Europol).

Bannerul respectiv avea un mesaj folosit şi în situaţii anterioare, care atrăgea atenţia că organizarea din Poliţie şi Ministerul de Interne nu pune pe un plan important protecţia vieţii poliţistului: „Ministerul Afacerilor Interne UCIDE POLITISTI ! Luptam sau asteptam sa ne vina randul ?”.

Cărărău a realizat acel altar adhoc (lumânări, poza poliţistului ucis, bannerul) ieri la ora 13. La ora 14 a intrat în serviciu urmând – aşa cum stabilise cu şefii săi – ca la ora 22, când ieşea din serviciu, să strângă „decorul”. La scurt timp însă a fost somat de ofiţerul de la comanda Poliţiei Roman să strângă tot pentru că… există risc de incendiu. Da, aţi citit bine, câteva lumânări aprinse pe o temelie de beton a unui gard de fier erau ieri pericolul major care putea duce la incendierea Romanului. Pe logica asta, nici în cimitire nu mai trebuie lăsate lumânări aprinse…

Când a revenit la faţa locului, poliţistul romaşcan a constatat că bannerul fusese dat jos deja. Lumânările ardeau, doar bannerul fusese dat jos ceea ce arată că „riscul major” nu era de incendiu ci afrontul resimţit în amorul propriu de cei cu funcţii de comandă care, probabil, se simt vizaţi de acuzele legate de lipsa de protecţie a poliţiştilor aflaţi în misiune.

Cănărău a stins chiar el lumânările gândindu-se că în acest context nu ar fi exclus ca vreo lumânare să cadă „intenţionat” peste vreo hârtie aşezată strategic şi să se capete, astfel, cu vreo bucurie.

„La Politia Mun. Roman dictatorii nu suporta lumanari aprinse ! Moartea unui politist ii lasa reci pe unii care se cred mai presus de noi ! Ei sunt desteptii sistemului, buricul pamantului, pentru ca sunt protejati de la nivel inalt si li se permite,chiar li se ordona, sa calce pe cadavre numai sa ramana in functii, ca sa fie la dispozitia eterna a mainii pe care au pupat-o pentru a ajunge sefi !”, a declarat Cănărău după acest episod inimaginabil.

Acel altar fusese amenajat de Cănărău în amintirea poliţistului sucevean Sorin Vezeteu, care a murit joi noaptea după ce a fost înjunghiat cu 40 de lovituri de cuţit.

Mai jos, integral, un mesaj dat de liderul sindical din Poliţie după acest moment care i-a lăsat un gust amar:

<<La IPJ Neamt mentalitatile comunisto-securiste inca mai exista !
Prin niste birouri prostia musteste in pereti !
Unii sefi nu simt compasiune, regrete, pana la urma respect fata de memoria unui politist cazut la datorie !
Am trait cea mai umilitoare experienta din intreaga mea cariera de politist!
De-a lungul anilor am fost injurat, amenintat cu moartea, lovit, ultragiat, scuipat, dar niciodata nu m-am simtit atat de umilit si de jignit !

Vineri, am decis sa aprind cateva lumanari in fata Politiei Mun. Roman, in memoria politistului ucis in gara din Suceava !
Totodata mi-am exprimat si nemultumirea fata de cum sunt tratati politistii si cat de mult suntem expusi riscurilor fara nicio minima protectie logistica si legislativa, prin afisarea unui banner cu inscriptia ” Ministerul Afacerilor Interne UCIDE POLITISTI ! Luptam sau asteptam sa ne vina randul ?”, banner pe care l-am mai folosit si cu alte ocazii !
Intre orele 13.00 – 13.50 am stat in fata institutiei. La ora 14.00 am intrat in serviciul de patrulare, schimbul II, dupa ce am discutat cu loctiitorul IPJ Neamt si am cazut de comun acord ca bannerul si lumanarile sa ramana in locul unde au fost amplasate pana la ora 22.00, cand ies din serviciu ! In clipa urmatoare l-a lovit amnezia si a uitat ce am vorbit ! Noroc de niste aplicatii pe telefoanele astea mobile !
Dupa cateva minute am fost somat de catre ofiterul ” la comanda” sa mut bannerul si sa sting lumanarile pentru ca exista risc de incendiu ! Nu-mi venea sa cred ochilor ce vad si urechilor ce aud ! I-am spus distinsului ofiter ca este un eveniment extrem de tragic si trebuie tratat ca atare si ca eu consider ca nu se incalca nicio lege daca politistii isi exprima in acest mod compasiunea si regretele pentru moartea politistului !
Dupa cateva clipe alt distins ofiter mi-a spus ca va da bannerul jos de pe gardul metalic unde il aplasasem, chiar daca i-am explicat destul de clar ca actiunea este perfect legala si normala in astfel de situatii si i-am atras atentia ca va comite un abuz!
Am plecat in patrulare si dupa o jumatate de ora am constatat lipsa bannerului ! Mi s-a atras din nou atentia sa sting lumanarile ! Pentru ca ii credeam in stare de orice, adica sa provoace un incendiu, tocmai pentru a da alta conotatie evenimentului, am stins, cu mahnire in suflet, lumanarile !
La iesirea din serviciu am solicitat o copie dupa procesul verbal intocmit cu ocazia ridicarii acelui banner!
Am primit un refuz ferm si o serie de umilinte si expresii jignitoare din partea unui individ pe care nu-l pot numi coleg, care mi-a spus ca din cauza mea mor politistii si ca nu am dreptul sa pun bannere pe gardul Politiei Roman !
Aceasta din urma expresie am auzit-o la telefon si din gura Inspectorului General al Politiei Romane care, in opinia sa considera ca legea nu permite ca politistii sa-si exprime in mod public nemultumirile si sa-si planga mortii asa cum cred, cu lacrimi pentru eroi si cu sila pentru sefii care ii trimit intentionat pe politisti la moarte !
Nu am sa dau numele necolegilor mei, tocmai pentru a nu-i trimite in troaca de laturi a ministerului, merita ceva mai bun, un wc !
Asa cred sefii din Politia Roman si din IPJ Neamt ca trebuie sa cinsteasca moartea tragica, eroica, a unui politist si sa aprecieze ca mai exista cate un ” nebun ” care sa spuna lucrurilor pe nume si sa se lupte chiar si pentru ei !
Sa va fie rusine, indivizilor care va credeti politisti ! Sunteti neoameni, zero barat, multime vida in creiere, sincer!
Cat de incuiati la minte sunteti sa fiti in stare sa va purtati astfel ?
Eu am impresia ca ati trecut prin politie ca gasca prin apa, nu s-a prins nimic de voi !
A murit un politist, de ce oare trebuie sa va pese si voua ? Chiar !
Mi-e sila ca va am in preajma, la servici, sincer !
Voi sunteti protejati de multe usi de termopan si de birouri masive in spatele carora miscati capetele stanga-dreapta pentru a legana singurii neuroni pe care ii mai aveti, asa de plictiseala, sa alungati greata din gatlejuri, provocata de mirosul din pereti, miros de prostie, din transpiratia voastra !
In Politia Romana nu e nevoie de o reforma, o rascoala ar fi mai indicata !
Ministerul Afacerilor Interne, Romania UCIDE POLITISTI ! Luptam sau asteptam sa ne vina randul,stimati colegi ?
Cat mai suportam sa fim bataia de joc a unor minti inchise, cu suflete jegoase si buze lipicioase ?
Cu stima pentru eroi, Canarau Ioan, vicepresedinte al Sindicatului Politistilor Europeni, Europol !

Daniel VINCA

One thought on “Cazarma Poliţia Neamţ! I-au dat jos bannerul montat lângă lumânările aprinse în memoria poliţistului înjunghiat!

 1. Cind Soric a fost demis au facut greva,chiar daca era ilegal.

  Reamintim ca Soric locuia in curte la un interlop si se ocupa cu camataria iar orasul era condus de interlopi.

  Pentru gunoiul ala au facut greva.

  De ce nu fac greva impotriva coruptilor de sefi din IPJ?Impotriva coruptiei catastrofale din MI?Impotriva legilor care sunt facute pentru a-i proteja pe infractori,prietenii sefilor lor?

  De ce nu isi fac treaba caricaturile din miriada de servicii interne din MI care sunt platiti SA previna coruptia din MI?

  Raspuns:

  Nu fac pentru ca sunt lasi,corupti,lipsiti de caracter si fricosi iar din punct de vedere profesional sunt niste zerouri barate.

  Nu si-ar gasi locuri de munca in alta parte.

  Asta e compromisul.Noi ne luam banii degeaba si facem ce ne spun coruptii de sefi.

  IPJ=DNA=PARCHET=DIICOT=TRIBUNALE=uneltele statului mafiot Romania

Lasă un răspuns