Căutat cu disperare pentru a-şi primi moştenirea! Cu peste 40 de ani în urmă a fost dat la Casa de Copii!

Viaţa bate filmul: un bărbat de 45 de ani este căutat cu disperare de verişorii săi pentru ca respectivul să intre în posesia averii rămase după moartea mamei sale.

dan ioan rosu disparutSe numeşte Ioan Dan Roşu, este născut în data de 12 octombrie 1970. Din cele relatate de verişoara acestuia, Elena Roxana Gulmez, destinul acestuia este unul care te înfioară. A apărut pe lume dintr-o relaţie neoficializată a mamei sale (care, de altfel nu a fost măritată niciodată) şi, la 3-4 ani, a fost dat în grija statului, crescând în Casa de Copii până la majorat. A mai avut un frate, cu doi ani mai mic decât el care a avut norocul să fie înfiat de un frate al mamei.

Cum mama celui căutat azi nu agrea discuţiile pe subiect, nimeni din familie nu a mai ştiut nimic de Dan Roşu chiar dacă, din când în când acesta o mai suna pe cea care i-a dat viaţă.

În urmă cu un an (suferindă fiind şi de anumite afecţiuni), mama lui Dan Roşu a ales să plece din această lume cu care nu s-a înţeles niciodată. Să fi fost bântuită de mustrări de conştiinţă sau să fi fost altul motivul – nimeni nu poate şti, femeia luând cu ea în mormânt şi acest secret. Din păcate nici telefonul ei nu a mai fost de găsit, rudele care ar fi vrut să dea de „băiatul dus la Casa de Copii” fiind lipsite şi de această pistă (sperau să găsească numărul acestuia în agendă).

De ce vor să-l găsească? Pentru ca acesta să poată intra în posesia moştenirii rămase după mama sa. O adevărată avere – o garsonieră în Dăemăneşti – mai ales pentru un om atât de crunt chinuit de destin şi despre care ar fi umblat vorba că la un moment dat era un om al străzii.

Conform legii, cum fratele său a fost înfiat, Dan Roşu este primul cu drepturi de moştenitor. Dacă acesta nu e găsit urgent, pe procedura notarială deja deschisă, la finele lunii aprilie, ar putea emite pretenţii de moştenire fraţii defunctei.

„Mama mea a dat declaraţie la notar, cu puţin timp înainte de a se stinge şi ea, că nu doreşte să o moştenească pe sora ei. Am discutat în familia noastră şi am spus că ar fi păcat de Dumnezeu să se bucure alţii, chiar şi noi, de această căsuţă pe care acest suflet si-a dorit-o toată viaţa. De asta îl căutăm şi facem un apel la oricine ştie ceva despre el, să ne anunţe cum putem lua legătura cu el, să-l anunţe pe el… oricum”, spune Elena Roxana Gulmez, verişoara moştenitorului căutat (fiica surorii mamei acestuia).

Aceasta poate fi găsită şi pe facebook, cu profilul ” Elena Roxana Gulmez” dar poate fi apelată şi la numărul de telefon 0755.363.557.

Eforturile verişorilor de a-l găsi pe moştenitor au început de câteva luni. „Am întrebat în stânga şi în dreapta, am dat anunţuri şi pe facebook, am mers la Poliţie, la Evidenţa Populaţiei. Niciun rezultat din păcate. Nimeni nu ştie nimic de el… Nu e de găsit – aşa ni s-a spus – nici la domiciliul la care figura în baza de date… Ar fi şansa lui să aibă ceea ce poate a visat toată viaţa. De aceea rog pe oricine care ne poate ajuta să o facă”, spune verişoara.

În poza de mai sus, cel căutat este cel cu numele DAN scris peste fotografie.

Dacă îl cunoaşteţi sau ştiţi ceva de el, nu ezitaţi să folosiţi datele de contact de mai sus. Rugămintea e adresată de familie atât nemţenilor cât şi celor din alte judeţe dar şi personalului medico-sanitar care poate l-a avut vreodată în îngrijire. Orice informaţie cât de mică poate construi drumul prin care, mai târziu, destinul să se revanşeze în faţa unui om bătut de soartă!

Daniel VINCA

cop disparut

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns