Cătălin Chiței: Neamțul ca destinație alternativă / Vestitorii

Trăim o vară a contrastelor, mai ales în turism. Acest domeniu, lovit crunt de criza coronavirus, caută revenirea la normalitate. O normalitate, fireşte, aşa cum o permite pandemia care afectează întregul mapamond.

Pe de o parte, am văzut plaje aglomerate unde regulile privind distanțarea par să fi dispărut în totalitate. Pe de altă parte, dorința de a ajunge la mare/la munte a început a fi temperată de autorități. Cu toții am văzut imaginile de la vămile grecești cu cozi de sute de mașini în așteptarea finalizării testelor și implicit a ridicării barierelor. În Prahova, pe fondul creşterii alarmante în judeţ a numărului de infectări cu noul coronavirus, prefectul a dispus zilele trecute efectuarea de controale în zonele turistice aglomerate.

Așadar, destinațiile tradiționale accesate de turiștii români au început să aibă probleme. Destinațiile non-tradiționale sunt, în acest moment, opțiunea firească. Trăim un moment potrivit pentru ca turistul român să descopere destinații mai puțin cunoscute/mai puțin vizitate. Românii îşi vor dori să petreacă în număr mai mare decât de obicei concediul în propria ţară, poate chiar în propria regiune, acolo unde se pot relaxa simţindu-se în siguranţă.

Neamțul este și poate fi o astfel de destinație, în care se poate practica un turism individual sau chiar izolat. Ce alternativă mai bună pentru o familie care nu dorește să riște în aglomerația de pe Valea Prahovei? Sau pentru care Maramureșul sau Apusenii sunt prea departe.

Este momentul destinațiilor alternative. Avem motivația ideală pentru aceste destinații să fie promovate. Și noi în calitate de turiști trebuie să le cautăm/alegem. Trebuie însăca aceste destinații să profite de pe urma atuurilor pe care le au în actuala criză şi totodată de imensul potenţial turistic, neexploatat până acum la adevărata valoare.

Iar în cazul în care vrem să ajutăm turismul nemțean, și implicit pe noi, nu trebuie decât să distribuim un link (https://www.viziteazaneamt.ro/) și să ne invităm prietenii virtuali să ne viziteze.

Cătălin Chiței

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns