Catacombele din Durău! PERICOL sub paşii turiştilor

Staţiune de munte, Durăul te duce cu gândul la turistul care foloseşte apriori pasul. Şi pentru a urca pe Muntele Sfânt al românilor dar, dacă tot stă câteva zile ăn vreo pensiune sau hotel, şi pentru a străbate la pas staţiunea din comuna ce poartă numele Muntelui Ceahlău.

Din păcate însă, în chiar centrul staţiunii, la câţiva metri de Centrul Eparhial Durău, turiştii sunt pândiţi de ditamai pericolul la tot pasul. La propriu! Sun paşii lor se pot căsca adevărate catacombe care i-ar putea transforma în victime cu entorse, fracturi şi alte astfel de bucurii de vacanţă. Vezi fotografiile de mai jos:

Un turist le-a şi imortalizat şi le-a trimis unei consiliere locale cu un mesaj aferent: “Doamna consilier, am aflat de d-voastra din postarile de pe facebook. Exista cineva in comuna care sa se ocupe de administrea,intretinerea si igenizarea statiunii Durau,daca o putem numi statiune.? Se poate sa ne plimbam pe asemenea trotuare? Sau mai bine zis ce au vrut sa fie trotuare. Ceva ce te infioara, ca niste catacombe, vorba unui alt turist. Am auzit ca in zile pastelui chiar s-a intamplat un accident cu o fetita care a cazut intruna din gropi si si-a rupt un picior fiind dusa la spital cu salvarea. De la localnici am aflat ca nu ar fi singurul accident de 3-4ani incoace, iar mereu sunt persoane care se accidenteaza mai usor, copii care cad impiedicandu-se de fiarele ce sunt in afara betonului. Nu stiu cum un inconstient a putut face receptie la asa o lucrare! Chiar nu se poate face ceva pt. reparea trotuarelor? Nu se poate ca turistii sa circule pe sosea, cand normal ar trebui sa se plimbe pe trotuare, chiar e pacat de muntele asta care ar trebui sa fie din plin pus in valoare. Nu exista nici un senm ca s-ar face ceva in acest sens! Nu lasati ca statiunea sa moara, ridicati-va in sedintele de consilu cereti sa se faca ceva! Sper ca data viitoare cand vin in Durau sa vad o schimbare!¨

Destinatarul mesajului este Marcela Glăvan, consilier local în comuna Ceahlău, o femeie bătăioasă dar care pare să se bată cu morile de vânt. Marcela Glăvan e cam singură împotriva tuturor,  într-un Consiliu Local anchilozat (total, 11 consilieri) şi cu un primar mai preocupat de a se lămuri cu ce partid candidează la anul decât de probelemele deloc noi din comunitate.

Cum de nu le crapă obrazul primarului, viceprimarului şi consilierilor din Ceahlău care altfel sunt destul de prezenţi pe la mese cu dichis în Staţiune e altă poveste.

Acest caz este unul tipic care, spre deosebire de investiţii care necesită mulţi bani, scoate în evidenţă prezenţa sau absenţa spiritului gospodăresc şi a determinării.

Vom reveni.

D. VINCA

 

Comentarii Facebook

9 thoughts on “Catacombele din Durău! PERICOL sub paşii turiştilor

 1. Si de-ar fi numai trotuarele… Chiar ar trebui sa reveniti sa surprindeti si alte „frumuseti” locale.

 2. D-na Maecela Glavan , in calitate de consilier ar trebui sa stie ca acel sector de drum din Durau nu este inn administrarea primariei. Ce sens are sa facem afirmatii doar asa ca sa ne aflam in treaba .
  Dalele care sunt desigur periculoase si inestetice fac parte din DJ 155 F si pentru lamuriri trebuie sa va adresati administratorului drumurilor judetene.
  Consilierii locali de Ceahlau ar fi trebuit sa stie la sfarsit de mandat ca nu poti aloca fonduri pentru un obiectiv pe care nu-l ai in patrimoniu. exista o institutie numita Curtea de Conturi a Romaniei care iti imputa alocarea nejustificata de fonduri bugetare.
  Din pacate Consiliul Ceahlau are consilieri care daca-i intrebi repede nu stiu nici cum ii cheama ( sunt la figurat si unuii la propriu cu vaca). Nu-i cazul D-nei Marcela si de aceea eu ii imput un pic de rea vointa in acapararea unui capital electoral voalat.

 3. Biata FEMEIE SE CHINUIE sa puna bete n roate la toate marsaviile cale le face primarul ,secretarul si vicele ….in ultima sedinta se spune ca DOAMNA MARCELA ,le a facut intampinare la proiectul cu izlazurile ,care se pare ca erau ilegale ..
  Oare contractul acela VECHI de pe vremea SCHIOPULUI , facut de PRIMARIA CEAHLAU ,prevede prelungirea contractelor ??
  De ce se zbate atat de mult COROAMA sa prelungeasca contractele , toti stim ca mai anul trecut se batea cu pumnul in piept ca le REZILIAZA ,ca sunt afacerile lui SCHIOPU …..acum cum ramane vrea sa se infrupte si el cu ceva bani ??aaaa vrea bani de campanie ,…cine naiba l mai voteaza ??? GATERISTII LUI POATE !!!
  Chiar nu are CEAHLAUL ASTA NOROC LA O CONDUCERE SA SE CUNOASCA CEVA ??? NUMAI HOTI DOMNILOR ???

 4. Mai COSTICA ,atat de prosti sunt consilierii de la CEAHLAU ? Voteaza doar ce spune primarul ? eI nu citesc presa ? Ati vazut ce s-a intamplat la Suceava -Brosteni ? un hot asa cum ar fi CERNAT la voi la CEAHLAU , si-a facut asociatie in complicitate cu primarul ,vicele si consilierii care au votat …..20 miliarde delapidare ,face cam 12-15 ani de puscarie ….Aveti grija consilierilor ce votati !!! nu va luati dupa primar ,el nu voteaza ,el doar propune si voi puteti fi condamnati pentru asta !!!!
  Se vede clar ce consilieri pupa poala primarului ….domnul ADUMITRESEI COSTEL ,nu credeti ca a cam galopat in afaceri ??
  afacere cu service auto ,magazin ,vulcanizare ,spalatorie ,terenuri ,cladiri cumparate , acum construeste peste drum de SOCAR …..CHIAR ASA DE BINE MERG AFACERILE LA VOI ????MAI TREZITI VA FRATILOR DE LA CEAHLAU !!!
  Uitasem sa va spun ca la noi la GRINTIES aceasi poveste cu IZLAZURILE ……PRESEDINTELE DE AICI , nu se stie va mai fi liber !!!aveti grija !!! CERNAT A PLATIT OAMENILOR ????

 5. Domnisoara secretara ,care reprezinti primaria Ceahlau ,de ce nu ai raspuns la momentul cand am postat mesajul si fotografiile trimise de la turisti ?De unde sa stie bietii turisti ca intrarea in statiune apartine celor de la judet ?? Cand si-a rupt piciorul acea fetita ,de ce nu ati facut sesizari la CJ ,sa vina sa repare drumul ?
  Dati-le toate cladirile si terenurile celor de la CJ si nu le cereti nimic !!!ASA SA FACETI !!!
  Nu am nici o intentie sa atrag electorat ul ,eu nu am banii vostri sa fac campanie electorala …imi doresc sa reprezint oamenii si interesele lor …De la inceputul mandatului meu v-am cerut inregistrarea sedintelor ,publicarea lor …sa invitati cetatenii in sedinte ,cand sunt decizii mai importante de luat !!! Eu singura nu pot realiza mai nimic ,macar ma zbat ,incerc ..Va veni vremea cand vom da sama pentru tot ce s-a votat in sedintele de consiliu …Poate multi imi vor multumi , ca le-am deschis ochii sa nu voteze fara sa analizeze bine propunerile de proiect si legile ….
  Va multumesc tuturor !
  Cu respect Marcela GLAVAN

 6. Cum sa ceri tu asa ceva ,sa se adreseze turistii Consiliului JUDETEAN !!! RUSINE !!RUSINE !!! Ar trebui sa inchideti primaria si sa va duceti acasa !!! E singura sansa a CEAHLAULUI !!! Tot va laudati ca nu puteti face nimic ,din cauza datoriilor vechi !!! Intreb iarasi ,cati bani plateste lunar PRIMARIA CEAHLAU pentru datoriile vechi ??? RASPUNSUL L-AM PRIMIT IN SEDINTE DE LA VOI conducerea SI DE LA SECRETAR ,ca NU PLATIM NICI UN LEU !!!

 7. Sunteti toti asa de experimetati in administratie …..chiar nu stiu cum de a ajuns comuna de rasul lumii gratie mostenirii lui Costica cu asa experti , Mai creere de oaie ce sunteti, daca oamenii au contracte pana in noiembrie unde scrie ca trebuie facuta licitatia inaitea finalizarii contractelor? Unde ati auzit voi de licitatii pentru concesiune antemergatoare finalizarii contractelor.
  Bugetul primariei e vai de mama lui si o prelungire a concesiunii pana in 2016 ar aduce peste 150 mil lei in buget. Va uitati la aberatiile „bietei femei” si a unuia ca Lica Consilierul Pantelimon care are stiinta si pregatire mai putin decat vaca pe care o plimba pe drum?
  Care din voi ma narozilor stie ca daca vine Mugur Isarescu acum primar nu poate face nimic in situatia in care comuna de cacat-Ceahlau nu poate accesa fonduri , nu poate face investitii, si are de achitat o datorie la OLAF de peste 7000 mil lei.
  Nici eu nu sunt de acord cu multe aspecte legate de administratia Coroama si poate de gospodarirea zonei dar pot sa ma refer si sa aduc argumente concrete nu caii verzi de pe peretii Doamnei Marcela si D-liu Lica Consiler Pantelimon.

  Admin: atentie la limbaj!

 8. Nu mi-e drag Cernat fiindca mie mi-a demonstrat ca nu e om de cuvant, dar te rog lasa-ma cu LA NOI LA GRINTIES .
  La voi la GRINTIES daca la o casa nu sunt dosare penale la cealalta casa au dosare pana si gainile din batatura.
  Daca vin in fata primariei si srtig VIN MASCATII , VINE DNA-ul fugiti toti de arde iarba-n urma voastra. Fug si babele si pochii si copii de la gradinita.
  O comuna de braconieri si hoti de lemne.

 9. Stimata D-na Marcela.sunt siderat de ce puteti afirma si in acelasi timp incep sa ma indoiesc serios de capacitatea dvs. de a aprofunda niste notiuni elementare de administratie. E rusine sa te adresezi administratorului drumului ? Pai stimata doamna cui ar trebui sa te adresezi? Ce are a face primaria Ceahlau, primarul,secreetarul cu un drum care nu-i in administrarea primariei.
  Incerc sa va explic …asa….sa intelegeti si dumneavoastra e ca si cum as cumpara pufuleti expirati de la buticue Marcela si as reclama la protectia consumatorului magazinul alimentar Total Turlica.
  Daca nici acum nu v-ati dat seama de ce enormitati enuntati atunci ,zau doamna nu mai spuneti ca aveti studii juridice si administrative. Sau am auzit eu gresit?

Lasă un răspuns