Cât suflet într-un pui de român! La repetiţii, în scaunul cu rotile şi cu piciorul în ghips!

Robert Voaideş e numele băiatului care apare în fotografia de mai sus, în scaunul cu rotile, cu un picior in ghips şi aşezat pe o băncuţă şi cu chitara în mână. Şi nu e cu instrumentul aşa, în braţe, doar pentru poză ci a fost surprins aşa la o repetiţie a Grupului de Copii „Florile Ceahlăului”, din comuna nemţeană Bicazu Ardelean care a avut loc sâmbătă, 12 mai.

<<Când e vorba de pasiune, venim la repetiții chiar și-ntr-un picior>>, spune în legenda pozei de mai sus Marius Coşerariu, preşedintele Asociaţiei Culturale EU CRED (în cadrul căreia funcţionează grupul de copii care o are ca instructor pe profesoara Elena Ropotoaia).

Pentru mulţi din sutele de mii de români care au urmărit videoclipul piesei „Stăpâni la noi acasă”, chipul băiatului este unul cunoscut. Robert este unul din cele două personaje principale din povestea videoclipului (doi copii, el român, ea româncă de naţionalitate maghiară, care trebuie să învingă prejudecăţile familiilor pentru a putea fi prieteni)

Robert şi-a rupt piciorul acum 2 săptămâni, eveniment nedorit care l-a oprit de la participarea la un spectacol de la Braşov dar, cum a depăşit un pic momentul medical, cum s-a înfiinţat la repetiţia de sâmbătă, spre surprinderea instructorilor Elena Ropotoaia şi Marius Coşerariu.

„Robert e un copil foarte bun, din toate punctele de vedere. E talentat, muncitor, are bun simţ şi învaţă şi foarte bine. Aşa sunt majoritatea copiilor pe care noi îi pregătim. Dar am rămas efectiv surprinşi când l-a văzut că a venit la repetiţia pe care o făceam în foişorul Pensiunii Saon de la Bicaz Chei. Copiii noştri sunt dedicaţi, ataşaţi de grup, serioşi, dar chiar aşa, să vină cu piciorul în ghips la repetiţii nu am mai avut vreun caz până acum”, a mai spus Marius Coşerariu.

Mai jos, videoclipul în care pacientul de azi joacă rolul principal, cel al puiului de român care este prieten cu o fetiţă de naţionalitate maghiară:

https://web.facebook.com/turntv.ro/videos/520501234983082/

……….

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns