Cât a costat ședința foto din Egipt? Întâlniri „importante” cu … consilieri și reprezentanți ai miniștrilor

Vizita de „contact economic” realizată în Egipt de Ionel Arsene și suita sa acum câteva zile este un evident FIASCO din ceea ce reiese chiar din „jurnalul” online (pe facebook, firește) al președintelui CJ Neamț.

Întâlnirile pregătite de artizanii acestei vizite au fost extrem de modeste pentru Arsene (pe ceea ce înseamnă importanță economico-guvernamentală).

În afară de primirea de către un ministru delegat (un fel de secretar de stat, în echivalare cu administrația din România), în rest, lui Arsene i-au fost aranjate primiri la… consilieri sau reprezentanți de miniștri.
Președintele CJ a mai bifat un fel de audiență (privată?) la Patriarhul Bisericii Copte (care nu credem că va investi economic prea curând în județul Neamț) și o întâlnire cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe (un fel de ONG neimportant pe linie economică), o entitate vizibilă mai ales pe contacte culturale inter-arabe, aflată într-o relație specială cu unele servicii secrete atât din lumea arabă cât și din cea occidentală.
Dar cum este puțin probabil ca Arsene sau directoarea Direcției de Guvernanță Corporativă din CJ (Mona Țigănuș – vezi poza de mai jos, dreapta) să fie importanți pentru astfel de activități speciale, e exclus ca aceștia să fi reprezentat SIE într-o misiune derulată în culise…

Întrebat despre costurile acestei deplasări, șeful Biroului de Comunicare din CJ Neamț nu a binevoit să răspundă, deși au trecut… 7 zile de la momentul adresării întrebării legate de costurile excursiei cu finalitate de … ședință foto:


Facem precizarea că în conformitate cu bunele practici și practica judiciară aferentă Legii 544, întrebările adresate face-to-face, telefonic, prin sms, prin mess, prin whatsapp sunt considerate solicitări verbale, în timp ce solicitări în scris sunt considerate cele depuse fizic la registratura instituției sau prin mail, pe formular dedicat (sau asemănător) celui din anexa legii. Iar mesajul trimis a fost pe aceeași platformă și de la/la același număr folosite altădată de șeful Biroului Comunicare pentru a remite către Vestea diverse comunicate sau mesaje CJ/PSD…

Cum nu putem crede că domnul Adrian Niță (șeful Biroului Comunicare de la CJ Neamț) a devenit, din vajnic militant pentru administrație eficientă și transparentă din epoca M10 un instrument al secretomaniei de tip „baron local”, avem speranța că încă documentează răspunsul la întrebarea remisă de Vestea și, cât de curând, va da răspunsul așteptat de opinia publică.

Până atunci, câteva pasaje din jurnalul feisbucist al șefului lui Adrian Niță, adică al lui Ionel Arsene:

<<Evenimentul, la care am fost primiți de către reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Ministerului Industriilor și Comerțului din Egipt, a fost realizat cu sprijinul Ambasadei României în Republica Arabă Egipt, căreia îi mulțumesc pentru întreaga implicare>>.
(20 septembrie, 17.06)

Reprezentanți, da?, nu ministru, nu secretar de stat…
……………

<<În cadrul vizitei de lucru pe care o realizez în această perioadă la Cairo, am avut o întâlnire cu doamna Saboura El-Sayed – șefa Comisiei de Turism din cadrul Parlamentului Egiptean și vice-ministru al turismului, cu domnul Abdelazim Sedky, consilier al ministrului transporturilor aeriene, cu domnul Mohamed Reda Habib, editor șef al rețelei de televiziune Al-Hayah TV din Egipt și dr. Sawky Said, președintele Institutului de Studii Comerciale din Egipt>>.
(21 septembrie, 19.01)

Deci Ministrul Transporturilor Aeriene avea alt program, nu a putut participa la întâlnirea cu delegația de la Neamț. Nu s trimis nici vreun adjunct important ci un… consilier.

…………….

<<Astăzi, la Cairo, în Republica Arabă Egipt, am participat la Autoritatea Generală pentru Investiții Străine la o întrevedere cu domnul ministru delegat Mohamed Abdel Wahab și domnul Amr Nour El-Din, consilier al directorului executiv al Sectorului de Promovare din cadrul autorității, unde am prezentat principalele domenii de activitate care alcătuiesc economia județului nostru>>.
(22 septembrie, 16.09).

Deci directorul executiv (o fi existând și director general?) dintr-un Sector de Promovare și-a trimis și el la întâlnirea cu Arsene pe cine a fost mai liber în ziua aia, pe un… consilier.

Din delegația din Neamț, una profund PSD-izată după cum se observă din poze (adică PSD și aliații de la ALDE și PMP), a făcut parte și un om de afaceri. Unul singur. Deși Arsene a zis în prima postare de „reprezentanți ai mediului de afaceri”, în fotografii poate fi remarcat doar Anton Măzăreanu (COMES), un obișnuit al pozelor cu lideri PSD. În niciunul din mesajele lui Arsene, acesta nu face referire la Camera de Comerț și Industrie a Județului Neamț, omisiune care sugerează că prezența lui Măzăreanu în această vizită de afaceri (contact economic) a fost una pe persoană fizică (evident, ca manager al firmei sale).

Mai jos, mai ales pentru cronicarii care vor scrie despre istoria acestor timpuri, jurnalul postat de Arsene pe facebook:

Daniel Vinca

 

One thought on “Cât a costat ședința foto din Egipt? Întâlniri „importante” cu … consilieri și reprezentanți ai miniștrilor

  1. Bataia de joc la adresa banilor publici continua la CJ Neamt.

    Dupa asfaltarile prin sate si comune parasite prin programul de furaciuni nationale fara raspundere penala PNDL,banii publici sunt sifonati cu excursii la Piramidele din Egipt si aiurea sub masca unor vizite de”lucru”de care rad si curcile .

    Nesimtirea si tupeul acestor specimene care castiga sute de milioane pe luna DEGEABA si care folosesc banii publici pentru concedii personale”mascate” arata inca o data ca aceasta clasa politica de hoti nu ”invata”nimic si nu poate fi”reformata”.

    Votul dat acestor partide securistoide populate numai cu hoti si incompetenti este o crima.

    PNL=PSD=USR=aceeasi mizerie

Lasă un răspuns