„Castanii putrezi” prezentaţi de Propaganda Chitic – lemn sănătos şi bun de prelucrat!

Războiul declaraţilor pe subiectul „decimarea castanilor din Piatra Neamţ” (purtat prin comunicate de primarul Chitic care spunea cât de bolnavi sunt copacii tăiaţi şi ce frumosi vor fi platanii şi de Ionel Arsene care avertiza că polenul de platan este foarte toxic pentru oameni) a intrat în faza fotografiilor-probe.

Ieri, postacii primarului Dragoş Chitic vânturau fotografiile publicate pe un site de propagandă în care erau prezentate imagini cu nişte secţiuni de trunchi mâncate de putregai. Iar mesajul propagandiştilor lui Chitic era că aşa sunt toţi castanii defrişaţi cu drujba.

Astăzi, bomba a venit de la siteul tvmneamt.ro care a publicat fotografii care arată că situaţia „putregaiurilor” nu este una generalizată:

După cum se observă în fotografia de mai sus, în camionetă nu mai sunt bucăţi de trunchi cu gaură de putregai la mijloc ci, după cum spun forestierii, „carne macră”. Deşi lemnul de castan cu vechimea de peste 50 de ani nu mai este aşa de pretabil pentru fabricarea mobilierului de lux, chiar şi în cazul castanului cu vârstă mai mare, specialiştii spun că „ar fi o crimă ca acest lemn să fie pentru foc”. Există numeroase alte întrebuinţări la care un lemn precum cel din fotografia de mai sus se pretează de minune, iar preţul de achiziţie nu e ieftin deloc.

Întrebarea care rămâne pentru nemţenii care au văzut diverse fotografii în aceste 2 zile este câţi dintre arborii tăiaţi erau putregaiuri, precum cei din imaginile prezentate de UM Propaganda Dragoş Chitic şi câţi precum în fotografia de mai sus?

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “„Castanii putrezi” prezentaţi de Propaganda Chitic – lemn sănătos şi bun de prelucrat!

 1. Stiam ca chitic avea societate cu legume si fructe! Probabil ca se ocupa si cu mobila?!!

 2. A iesit in strada vreun prost mincator de seminte din Piatra sa protesteze?

  A iesit in strada vreun pensionar de pe vremea carora sunt acesti copaci sa protesteze?

  NU

  Aveau altceva de facut?

  Nu ii intereseaza.Ii doare in cur.Cum nu ii intereseaza nimic din ce se intimpla in tara asta.De aia sunt prosti patologici.

  Ii intereseaza doar sa se plimbe de dimineata pina seara degeaba cu masinile prin sensurile giratorii ca au bani nemunciti dati de PSD sau furati de la bugetul judetului/orasului.

  O populatie de analfabeti indolenti si prosti patologici.

Lasă un răspuns