Case în flăcări, de la coșuri de fum defecte

Un incendiu puternic izbucnit, vineri, la o locuință din satul Pluton, comuna Pipirig a mobilizat 17 pompieri târgnemțeni, informează un comunicat de presă al ISU Neamț.
La fața locului s-au deplasat în scurt timp două autospeciale cu apă și spumă, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și o motopompă.
Pompierii au lichidat incendiul, care a mistuit aproximativ 250 mp din acoperișul casei, construit din astereală de lemn și învelitoare din tablă, fânăria de aproximativ 20 mp construită din acoperiș cu astereală de lemn și învelitoare din draniță, 2 tone de fân, aproximativ 30 mc lemn pentru foc, 3 motocositoare și diverse unelte. Proprietarii au scăpat teferi și au fost preluați de un echipaj SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță. Cel mai probabil, incendiul a fost produs de un coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.
Tot un coș de fum deteriorat a fost cauza unui alt incendiu produs în comuna Filipești din județul Bacău. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 150 mp din acoperișul casei, construit din astereală de lemn și învelitoare din tablă, precum și bunurile din 4 camere și o anexă.

Alex SÎRBU