Carrefour, salam Caroli cu mucegai bonus! Pentru o viață mai bună!

De la raionul de preparate din carne din Carrefour (așa-numita zonă galantar) din Mall-ul Nepi ai toate șansele ca pentru banii dați pe un baton de salam să primești bonus niște mucegai „înfiripat” pe membrana produsului.

A pățit-o autorul acestor rânduri, în două reprize, aseară și azi-dimineață. Da, nu ne-am mulțumit cu prima țeapă ci am zis să verificăm, poate e doar un incident/baton singuratic. Așa că am dublat țeapa, la cei 10 lei dați aseară pentru batonul mucegăit adăugând azi aceeași sumă pentru fratele salamului, tot cu mucegai și el. Doar, vorba sloganului, Carrefour îți ia banii „pentru o viață mai bună”.

Foto cu batonul cumpărat aseară:

Foto cu batonul de salam cumpăpar astăzi, tot Caroli, același produs (salam uscat de vară), tot cu puncte de mucegai:

Evident că după ce m-am convins ca nu a fost vorba de un episod singular am mers la punctul de informații și am rugat să fie chemat șeful de magazin. Mi s-a spus că acesta nu prea coboară să vorbească cu clienții. În ciuda insistențelor mele de a veni totuși șeful de magazin, a trebuit să mă mulțumesc cu șefa de raion. Care, din prima, sec, a dat verdictul: e vina producătorului. Recunosc, am rămas un pic nedumerit pentru că eu știam că nu am cumpărat de la producător ci de la negustor (care preia responsabilitățile producătorului, conform legii), așa că mă și gândeam ce aș face dacă aș cumpăra un televizor de producție japoneză care s-ar defecta în termenul de garanție. Mă și vedeam cu plasma în spate urcându-mă în avionul care duce spre Țara Soarelui Răsare…

Lăsând gluma la o parte, aș mai puncta nedumerirea șefei de raion care ar fi dat să-mi returneze banii când am spus că nu doresc banii înapoi, că iau batoanele respective cu mine ca să le pozez și să îi informez pe nemțeni că atunci când cumpăra alimente de la Carrefour de la Mallul Nepi e vine să facă o verificare minuțioasă. Că altfel au ocazia să-și facă rost de plimbări – pe banii lor, evident – la fabricanți de produse din carne de pe tot cuprinsul țării sau, de ce nu?, și din străinătate.

Apropos: șefi de supermarketuri și de raioane, dacă pentru un produs nealimentar puteți invoca scuze din astea puerile cu vina exclusivă a producătorului, pentru alimente nu ține clișeul. Dacă nu realizați concret ce înseamnă sănătate publică, gândiți-vă măcar ce se poate întâmpla dacă un aliment alterat este consumat de un copil. Și poate vă gândiți și la realitatea cruntă că în județul Neamț există mii și mii de familii care abia își permit să cumpere un pui sau câteva felii de salam o dată la două săptămâni…

Nota Bene – Neoficial am aflat că după discuția de mai sus a fost retras tot lotul respectiv de la vânzare…

Daniel VINCA

P.S. – Evident că dacă firmele pomenite mai sus – Carrefour sau Caroli – consideră necesar că vină cu vreo replică pe acest subiect, le stăm la dispoziție. Ca să nu pierdem timpul, mailul pe care pot trimite eventuale drepturi la replică – vestea.net@gmail.com .

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns