Carmen Nastasă, semnal de alarmă și culise de festival!

Carmen Nastasă (managerul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare) abrogă regula postărilor festiviste de după un eveniment, trăgând un semnal de alarmă cu privire la funcționarea instituției (mai ales în ceea ce privește ansamblu folcloric), într-un mesaj în care oferă și câteva detalii legate de culisele și organizarea Festivalului Florile Ceahlăului.

„Îmi doresc din toată inima ca factorii decidenți să înțeleagă importanța unui ansamblu profesionist în dezvoltarea culturală a ținutului nostru”, spune Carmen Nastasă în mesajul respectiv. Nefiind foarte concretă, această referire a directoare respective poate duce cu gândul la diverse ipoteze, inclusiv să amintească de felul în care cei de la CJ Neamț au retras de pe ordinea de zi a unei ședințe proiectul referitor la angajarea unor noi salariați (cu precizarea că ansamblul de la Neamț este unul din cele foarte reduse numeric în comparație cu entități similare).

Cât privește această ultimă ediție a acestui festival, autorea mesajului o descrie ca fiind „o călătorie extraordinară, plină de trăiri și lecții prețioase, care mi-a adus în suflet un amestec de bucurie și melancolie pentru că am reușit să mulțumim sute de spectatori, pentru care au cântat zeci de copii și tineri talentați”.

În preselecția festivalului au intrat peste 200 de juni artiști din care au ajuns în faza finală 85.

Mai jos, postarea directoarei de la Carmen Saeculare:

…………………………

„Florile Ceahlăului“ au înflorit din nou în această primăvară! Ca de fiecare dată, au înflorit frumos, au atras priviri, aplauze, au creat o nouă poveste care se leagă de Neamț! Am sufletul plin de emoție și recunoștință pentru reușita acestui proiect al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“. Festivalul „Florile Ceahlăului“ a fost din nou o călătorie extraordinară, plină de trăiri și lecții prețioase, care mi-a adus în suflet un amestec de bucurie și melancolie pentru că am reușit să mulțumim sute de spectatori, pentru care au cântat zeci de copii și tineri talentați.
Pe scurt, au fost 85 de finaliști, care înseamnă 85 de visuri și tot atâtea pasiuni. Cu greu au fost selectați din cei 200 de concurenți care au pășit pe scena din Piatra-Neamț și au evoluat în fața unui juriu extrem de exigent. Chiar dacă nu toți înscrișii au ajuns în finală, un lucru e cert: toți au fost foarte buni și fiecare a adus în orașul de poalele Pietricicăi talentul său și o poveste unică, plină de curaj și speranță.
Pentru mine, recunosc, aceste zile au fost o adevărată încercare. A fost o experiență deosebită iar acum, când festivalul a ajuns la final, știu că toată munca și dedicarea mea și a colegilor mei au fost răsplătite de un public minunat!
Le mulțumesc din adâncul inimii dragilor mele Elise Stan și Iuliana Tudor, alături de care am clădit nu doar un festival, ci și o familie. De asemenea, Delia Irimie, cu profesionalismul ei desăvârșit, a fost o piatră de temelie în această călătorie a muzicii autentice.
Mi se umple inima de recunoștință gândindu-mă la colegii mei, care au fost mereu la locul potrivit în momentul potrivit, fie că vorbim de culise sau pe scenă. Ca de fiecare dată, aduc mulțumirile mele și ale întregului colectiv al Centrului pentru Cultură și arte „Carmen Saeculare“ publicului nostru minunat, căruia îi mulțumesc pentru căldura și încurajările pe care le-a oferit fiecărui participant.
(…)

PS: Îmi doresc din toată inima ca factorii decidenți să înțeleagă importanța unui ansamblu profesionist în dezvoltarea culturală a ținutului nostru.

PS2: Bravo, Denis Samson!

Cu drag și recunoștință,

Carmen de la „Carmen“

………………….

D.V.