Care să fie viitorul viceprimar din poza PNL?

Întrebarea din titlu vine de la un cititor avizat care, văzând desfăşurarea de forţe de la ultima declaraţie de presă din sediul PNL, ştiind probabil şi cum merg treburile prin politică, a încercat să separe activiştii „cu cârca” de cei care vor fi pe viitoarea listă de consilieri locali care vor fi, eventual, şi bine plasaţi într-o discuţie / negociere cu privire la un viitor viceprimar dat de PNL.

Din start, cititorul nostru (care a dorit ca numele lui să nu devin[ public) a mers pe cele două posibile scenarii valabile pentru orice partid care intră în bătălia de la alegerile locale:

1.Candidatul partidului câştigă funcţia de primar şi la discuţiile despre funcţia de vice numele lui nu mai intră în calcul;

2.Candidatul partidului nu câştigă funcţia de primar şi – cam asta ar fi cutuma – el devine primul favorit în caz că totuşi partidul va reuşi să facă parte dintr-o alinaţă majoritară.

Cum primarul interimar şi candidatul PNL Dragoş Chitic este mai cunoscut decât ceilalţi, nu are rost acum să dăm detalii despre cine e el ca persoană.

Cititorul nostru mai că era în stare să parieze că e foarte posibil ca după alegeri, pietrenii să audă CA VARIATĂ DE VICEPRIMAR de unul din cei indicaţi cu săgeţi în fotografia de mai jos:

pnl viceprimar

Cine sunt cei patru? De la stânga la dreapta:

ROMEL BÎRJOVEANU – şeful de cabinet al senatorului Eugen Ţapu. Membru în BPL PNL Piatra Neamţ, consacrat drept unicul nemţean cu o vastă experienţă la cabinete parlamentare şi cu funcţii politice şi prin partidele aferente. A fost consilier pentru deputatul Onisei, senatorul Vornicu, senatorul Munteanu, senatorul Ciornei, deputatul Rogin şi, acum, senatorul Ţapu. A avut funcţii politice pe la PSD, PD, PDL şi, mai nou, PNL. A avut şi funcţie administrativă pe recomandare politică (via PDL), în guvernarea trecută, ca director la un Oficiu Judeţean din subordinea Ministerului Agriculturii.

Acum un an, presa locală îl dădea ca fiind artizanul unui puci prin care s-a încercat debarcarea şefului PNL Piatra Neamţ de la acea vreme, deputatul Radu Surugiu (vezi AICI – Puci în PNL Piatra Neamț? – Stiri sau Dragoş Chitic – între puci la primărie şi puci la PNL – ZCH …)

PAUL PINTILIE – cunoscut sportiv şi antrenor din domeniul artelor marţiale şi angajat la o firmă de asigurări. Deşi deţinătorul unei panoplii impresionante din domeniul luptelor de autoapărare, Pintilie este mai puţin belicos decât unii dintre colegii săi, fiind cunoscut drept un om al dialogului, deschis la vorbă cu oricine.

VASILE POPESCU – actualul viceprimar (după ce o bună bucată de timp a fost consilier delegat cu atribuţii de vice). Anterior a lucrat în propria firmă care se ocupă de comerţ. Un personaj politic despre care şi adversarii recunosc că nu a fost schimbat de ascensiunea din administraţie, un tip pe cât de bonom pe atâta de serios, bun organizator, tipicar chiar uneori.

MIHAI OBREJA  – profesor la Liceul Petru Rareş, fost director la acelaşi liceu, postură care ar putea conta într-o viitoare carieră administrativă în care ar fi vorba de management. Mult mai cunoscut în oraş decât mulţi dintre colegii săi de partid, apreciat şi pentru loialitatea faţă de partid, tip echilibrat, bun comunicator.

Aveţi mai sus un pachet „4 în 1” (la care, repetăm, se poate adăuga şi varianta Dragoş Chitic în caz că nu-i ies cărţile aşa cum şi-ar dori) care ar putea da lozul câştigător pentru o viitoare funcţie de viceprimar de Piatra Neamţ. Evident că, dincolo de variantele probabile propuse de cititorul nostru, nu sunt excluse surprizele. Şi, evident, o analiză mai apropiată de adevăr se va putea face la momentul când va fi definitivată lista de candidaţi care, la PNL, trebuie să treacă şi prin furcile caudine ale setului de condiţii de integritate anunţate de binomul Gorghiu-Blaga (cele referitoare la „pete penale”, traseism etc).

D.VINCA

Lasă un răspuns